Mădălin Ionescu despre prețurile la alimente pe Coasta de Azur: „Sunt mai mici decât în România” VIDEO

Mădălin Ionescu despre prețurile la alimente pe Coasta de Azur: „Sunt mai mici decât în România” VIDEO

După o lună petrecută în concediu în străinătate, prezentatorul TV Mădălin Ionescu a făcut o comparație între prețurile din România și cele din alte țări europene, concluzionând că cele din supermarketurile de pe Coasta de Azur sau cele din Italia sunt mai mici decât prețurile din magazinele românești.

Într-o postare pe TikTok, Mădălin Ionescu a mărturisit ce a constatat după ce a analizat prețurile din Vest pe diverse categorii de produse și servicii comerciale.

„Pot să vă spun cu mâna pe inimă, și lucrul asta poate fi confirmat de aproape orice român care locuiește în afară, dar mai are legături cu țara, că, inclusiv în Franța, pe Coasta de Azur, rețineți acest lucru - pentru cei care nu sunteți familiarizați cu destinația, este una exclusivistă - la supermarketuri cel puțin, prețurile sunt mai mici decât în România. Nu este niciun fel de exagerare”, a spus Mădălin Ionescu în postare.

Mădălin Ionescu și soția sa, în vacanță, în Franța.FOTO Facebook Cristina Siscanu Ionescu

Mădălin Ionescu și soția sa, în vacanță, în Franța.FOTO Facebook Cristina Siscanu Ionescu

„Mai multe produse decât în România, la aceiași bani”

Mădălin Ionescu a mărturisit că la supermarketurile din Franța, fie cheltui mult mai puțin pe aceeași cantitate de produse similare, fie cumperi „mai multe produse decât în România, la aceiași bani” :

„La brânzeturi, la ulei, la unt, la carne, prețurile sunt mai mici decât în România”.

Prezentatorul i-a uimit pe urmăritorii săi de pe platforma de socializare și cu alte exemple concrete:

Italia este mult sub ceea ce se întâmplă la noi în sectorul comercial, deși calitatea produselor de acolo și diversitatea lor este uriașă. Și da, prieteni, prețurile sunt mult mai mari în România. Cu aceeași bani, în Italia, la un supermarket scump, cumpăr de două ori mai multe produse decât în România. În Franța, pe Coasta de Azur, la InterMarche, de exemplu, cu banii cu care la un lanț de supermarketuri din România cumpăr de două ori și chiar mai puține produse, acolo umplu niște sacoșe”.

„În Italia am mâncat pizza mare cu cinci euro, adică 25 de lei”

Prezentatorul a făcut apoi o comparație între prețurile la pizza în patria mamă a celebrului preparat și cele practicate în România.

„În Italia s-a întâmplat să plătesc cinci euro pe o pizza mare. Unde, pe aici, mai plătești cinci euro pe o pizza, adică 25 de lei? Poate pe câteva felii. Aici, prin jur, sub 70 de lei nu există, adică 14 euro. Și acolo am mâncat cu cinci euro la aceeași dimensiune. În Toscana, spre exemplu”, a mai spus Mădălin Ionescu.

Mădălin Ionescu: „așteptați-vă la noi creșteri ale prețurilor”

Prezentatorul și-a încheiat postarea cu un mesaj cinic:

„Lucrurile merg spre ceva mult mai rău. Pentru că băieții ăștia, mafioții ăștia, care au mutat foarte mulți bani din țară spre paradisuri fiscale, nu știu să conducă o țară după criterii de performanță. O țară se conduce cum se conduce o companie privată. Nu sunt în stare să creeze niște mecanisme economice moderne, flexibile, care să ajute economia. Nu respectă mediul privat. Și singurul lucru pe care știu să îl facă este să mărească taxele. La anul va fi nenorocire din acest punct de vedere, așteptați-vă la noi creșteri ale prețurilor”, a mai spus Mădălin Ionescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii