Lupte grele pe frontul din Donețk. În Pokrovsk și în jurul orașului se construiesc fortificații

Lupte grele pe frontul din Donețk. În Pokrovsk și în jurul orașului se construiesc fortificații

Mai multe linii de apărare au fost construite lângă Pokrovsk, în regiunea Donețk și în oraș, a declarat Serhi Dobriak, șeful administrației militare a orașului Pokrovsk, la Radio Svoboda .

Rușii au bombardat intens Pokrovsk în ultima vreme/ FOTO EPA/EFE

Rușii au bombardat intens Pokrovsk în ultima vreme/ FOTO EPA/EFE

Răspunzând la întrebarea dacă orașul se pregătește pentru lupte de stradă, el a menționat că liniile de apărare în jurul orașului au început să fie construite încă din 2022.

„Înainte de luptele de stradă, am construit deja mai multe linii de apărare. Împreună cu administrația militară regională, comunitățile noastre și inginerii militari, am început acest proces încă din 2022, în martie sau aprilie”, spune managerul orașului.

El a menționat că administrația locală a primit sarcina de la armată de a construi fortificații în unele zone ale orașului și lucrează la aceasta.

Fiecărui oraș din regiunea Donețk este atașată o brigadă de luptă, care face un plan de apărare a orașului și dă sarcini de îndeplinit civililor. Cu eforturile noastre, cu ajutorul lucrătorilor de utilități, cu ajutorul minerilor, s-a construit deja ceea ce era necesar”, a spus Dobriak.

El a adăugat că acum există o sarcină de pregătire a fortificațiilor din cartierul interior, dar nu în tot orașul, ci din anumite direcții.

Șeful Ministerului Educației a menționat că aproximativ 30.000 de locuitori, inclusiv 1.365 de copii, rămân încă în Pokrovsk, dar cea mai mare parte a populației a fost deja evacuată. Totodată, toți copiii au fost evacuați din așezările comunității, care se află lângă linia frontului. Evacuarea forțată a copiilor și a părinților acestora din satele comunității este încă în desfășurare.

Pokrovsk este un centru logistic prin care trec rutele către Donețk, Kostiantinivka, Kramatorsk și spre interior. În timpul verii, frontul s-a apropiat rapid de oraș. Totodată, fostul purtător de cuvânt al Statului Major, Vladislav Selezniov, consideră că Forțele Armate ar putea avea șansa să oprească inamicul și să-i împiedice să ocupe orașul, dacă Forțele de Apărare mai rezistă câteva săptămâni.

Ritmul înaintării spre Pokrovsk ar putea încetini

În ultima săptămână, armata rusă și-a accelerat înaintarea spre Pokrovsk din regiunea Donețk, apropiindu-se de periferie pe o distanță de aproximativ 10 kilometri. Serviciile secrete britanice prezic că ritmul înaintării rusești ar putea încetini pe măsură ce acestea intră în zonele rezidențiale ale orașului.

Orașul are o importanță strategică importantă, fiind un centru logistic cheie în regiune, potrivit Ministerului Apărării al Marii Britanii.

Cucerirea localității ar putea afecta în mod semnificativ liniile de aprovizionare ucrainene existente prin prelungirea și redirecționarea acestora, ceea ce face dificilă reaprovizionarea fortăților cheie dintre Ciasov Iar și Ugledar.

„În alte zone ale frontului din estul și sudul Ucrainei, situația operațională rămâne fără schimbări teritoriale semnificative, cu un ritm scăzut de ostilități”, a adăugat Ministerul Apărării britanic.

Comandantul șef al Forțelor Armate Oleksandr Sîrski a spus că situația în direcția atacului principal al trupelor ruse în regiunea Donețk este dificilă .

De asemenea, observatorul politico-militar Oleksandr Kovalenko a subliniat că înaintarea rușilor în direcția Pokrovsk poate împiedica necesitatea formării flancului sudic, întrucât aceasta va necesita implicarea unei resurse serioase.

Pozițiile ucrainene, atacate în valuri de forțe rusești copleșitoare

Rușii au atacat, duminică 1 septembrie, 12 direcții ale frontului cu forțe copleșitoare. Din cele 182 de confruntări, 63 au avut loc în direcția Pokrovsk, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Situația de pe front rămâne dificilă. Rușii, folosindu-și avantajul în trupe și echipament, atacă necruțător pozițiile noastre. Apărătorii ucraineni rețin cu fermitate asaltul invadatorilor, provocând pierderi semnificative inamicului”.

În direcția Harkov, inamicul a continuat acțiunile ofensive, au avut loc un total de șapte confruntări. Luptele au avut loc în zonele așezărilor Vovcensk și Lipți.

16 atacuri inamice au avut loc în direcția Kupian în timpul zilei. Forțele de apărare au respins atacurile inamice în apropiere de Sinkivka și Hlușkivka.

Rușii au atacat de 18 ori în direcția Liman și au încercat să avanseze lângă Makiivka, Grekivka, Novosadovo, Nevski și Torski.

În direcția Siverski, apărătorii ucraineni au respins nouă atacuri ale invadatorilor ruși în apropiere de Verhnokamianski și Rozdolivka.

În direcția Kramatorsk, ocupanții au atacat de opt ori lângă Andriivka, Klișchiivka, Maiski și Markovo. Situația se află sub controlul unităților Forțelor de Apărare.

În direcția Torețk, inamicul, sprijinit de aviație, a efectuat 20 de atacuri lângă Torețk și Nelipivka.

În direcția Pokrovski, apărătorii au respins 63 de acțiuni de atac și ofensive ale agresorului în apropierea așezărilor Vozdvijenka, Zelene Pole, Kalinove, Grodivka, Novogrodivka, Karlivka, Marinivka și Mihailivka. Cea mai mare concentrare de atacuri inamice a fost în zona Novogrodivka, rușii folosind aici activ aviația.

În direcția Kurahiv, ucrainenii au respins 25 de atacuri în zonele Krasnohorivka, Kostiantinivka și Georgiivka.

Conform informațiilor detaliate, inamicul a efectuat 14 atacuri asupra pozițiilor noastre de lângă Vodiani, Kostiantinivka și Makarivka în direcția Vremivsk .

În ultima zi, nu au fost observate acțiuni ofensive active ale inamicului în direcțiile Guliaipil și Orihiv .

Pe direcția Nipru, două încercări ale ocupanților de a captura pozițiile apărătorilor au fost fără succes.

Nu au fost detectate semne ale formării unor grupuri ofensive inamice în direcțiile Volîn și Poliske .

La granița cu regiunile Cernihiv și Sumî, rușii trag cu artileria și aviația, de pe teritoriul Federației Ruse, în zonele așezărilor ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

4 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk

5 Și-au aruncat în aer apartamentul, după o joacă prostească. Ce au putut să facă doi locuitori ai unui bloc din Vulcan