Luptătorii brigăzii Azov au deblocat trupele ucrainene înconjurate de ruși la New York. „Situația a fost catastrofală”

Luptătorii brigăzii Azov au deblocat trupele ucrainene înconjurate de ruși la New York. „Situația a fost catastrofală”

Luptătorii brigăzii a 12-a Forțelor Speciale Azov a contribuit la evitarea unei situații „catastrofale” în satul New York din regiunea Donețk, deblocând soldații ucraineni înconjurați și recâștigând o parte din așezare, a anunțat brigada pe 6 septembrie.

Satul New-York se află chiar la sud de Torețk , un oraș cheie din prima linie/ FOTO: Telegram

Satul New-York se află chiar la sud de Torețk , un oraș cheie din prima linie/ FOTO: Telegram

New-York se află chiar la sud de Torețk , un oraș cheie din prima linie care a devenit unul dintre punctele focale ale ofensivei ruse din regiunea Donețk .

„La momentul în care brigada a fost dislocată în zonă, situația de pe linia frontului era catastrofală”, a spus Brigada Azov pe X.

„Dar datorită moralului ridicat, curajului și profesionalismului luptătorilor brigăzii Azov, a fost posibilă stabilizarea situației, readucerea sub control a unei părți din New York și deblocarea Forțelor de Apărare ucrainene, care erau înconjurate de inamic”, au spus aceștia , adăugând că informațiile despre presupusa ocupare completă a satului de către ruși a fost manipulare.

Între timp, situația în această direcție rămâne tensionată. În cursul zilei de joi, 5 septembrie, acolo au avut loc 15 atacuri inamice.

Rusia a pătruns tot mai adânc în New-York în ultimele săptămâni în încercarea de a ajunge la importantul oraș Torețk.

Succesul Ucrainei în zonă pare să fie coroborat de serviciul de monitorizare DeepState, care arată că forțele ucrainene au recăpătat teren în nordul New-York-ului și în localitatea vecină Nelipivka între 4 și 5 septembrie.

Succesul din zonă ar fi un impuls binevenit pentru forțele ucrainene, care au pierdut treptat teren în regiunea Donețk, pe măsură ce trupele Moscovei se îndreaptă spre centrul logistic cheie Pokrovsk .

În regiunea Pokrovsk, rușii își vor extinde în curând flancurile

Fostul purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Volodimir Selezniov, consideră că bătălia pentru Pokrovsk va avea loc deja în această toamnă. În ciuda faptului că în ultimele zile s-ar fi produs o relativă oprire a avansului Federației Ruse, așa cum susține comandamentul ucrainean, această direcție rămâne cea mai riscantă. Într-un comentariu pentru „RBK Ucraina”, expertul a subliniat că rușii au cucerit recent o serie de așezări din regiunea Donețk și s-au apropiat de Torețk. Acum ei sunt în pragul unei noi bătălii.

Selezniov a comentat și informațiile conform cărora comandamentul ucrainean a retras trupele din zonele din regiunea Donețk pentru a le trimite la Kursk. Expertul subliniază că nu este vorba despre unități de primă linie, ci despre unități care au fost supuse restaurării.

Între timp, atacurile inamice active în direcția Pokrov continuă. Rușii, după ce au oprit mișcarea în linie dreaptă, încearcă acum să extindă flancurile. Expertul consideră că tocmai pe asta se vor concentra ocupanții în viitorul apropiat.

Comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Sîrskii, a spus că trupele ucrainene au reușit să oprească progresul ocupanților în direcția Pokrovsk - în ultimele șase zile, nu au avansat nici măcar un metru. Între timp, analiștii semnaleză că forțele inamice continuă să facă progrese în zona celor trei așezări, dar ritmul lor a încetinit semnificativ.

Rușii încă încearcă să treacă de canalul Siverski Doneț-Donbas

Ofițerul de presă Oleg Kalașnikov a spus că rușii încă încearcă să depășească canalul Siverski Doneț-Donbas din regiunea Donețk , care servește drept linie defensivă pentru apărătorii ucrainei. Cu toate acestea, el a subliniat că inamicul nu intenționează să-l folosească ca cap de pod.

„...azi, aceasta este linia noastră defensivă, pe care inamicul chiar încearcă să o treacă, să o depășească. Aș spune că nu i-ar plăcea să facă cap de pod de-a lungul canalului, ar vrea să treacă canalul cu totul și să încerce. să merg mai departe”, a spus ofițerul.

Apărararea ucraineană de-a lungul canalului Siverski Doneț-Donbas are loc la Ciasov Iar. Kievul a anunțat două motive pentru care acest oraș are o importanță operațională și tactică importantă : primul este că este situat pe un deal, iar al doilea este că acoperă flancul nordic al direcției Pokrovsk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

2 „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic...”

3 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

4 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare