Lup filmat în timp ce se relaxează într-o pădure a Parcului Natural Apuseni VIDEO

Lup filmat în timp ce se relaxează într-o pădure a Parcului Natural Apuseni VIDEO

Un lup a fost filmat în timp ce se relaxează într-o pădure a Parcului Natural Apuseni. Imaginile au fost surprinse de către o cameră de monitorizare a faunei instalată angajații Romsilva.

Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

„Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită”, susțin reprezentanții Romsilva, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă”, spun cei de la Romsilva.

Lup în Parcul Apuseni FOTO: Arhivă

Lup în Parcul Apuseni FOTO: Arhivă

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de postul de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni, în 2009, titlul „Destinație Europeană de Excelență”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii