Lucrările de pe Valea Oltului avansează în toate cele opt puncte de lucru, anunță CNAIR. Traficul rutier pe DN7, redeschis VIDEO

Lucrările de pe Valea Oltului avansează în toate cele opt puncte de lucru, anunță CNAIR. Traficul rutier pe DN7, redeschis VIDEO

CNAIR a anunţat, joi, 11 iulie 2024, că a fost redeschis traficul rutier pe DN7 (Boiţa - Lazaret) conform programului zilnic stabilit, lucrările avansând în ritmul stabilit.

Circulația pe Valea Oltului  FOTO Captură CNAIR

Circulația pe Valea Oltului FOTO Captură CNAIR

”La ora 20.00 s-a redeschis traficul rutier pe DN7 (Boiţa - Lazaret) conform programului zilnic stabilit. Echipele care se ocupă de defrişări au avansat astăzi pe cele 8 zone ale versantului. Până la acest moment au fost realizate mai multe străpungeri prin pădurea de pe versant în cele 8 puncte de lucru”, a transmis, joi seară, CNAIR.

În zilele următoare vor continua activităţile pentru degajarea terenului necesar realizării investigaţiilor geo-tehnice dar şi cele pentru eliberarea amplasamentului viitorului sector de autostradă din proximitatea DN7, mai spune CNAIR.

Reamintim că lucrările desfășurate în această zonă reprezintă risc de căderi de material lemnos, stânci și pământ, motiv pentru care a fost absolut necesară restricția totală a circulației pe timpul zilei pe un sector al DN7. În lungime de aproximativ 8 km, sectorul DN7 cuprins între Boița și Lazaret este închis zilnic între orele 6.00 și 20.00 în perioada 08 iulie - 09 august. În acest interval de timp constructorul secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu - Pitești trebuie să defrișeze aproximativ 10 ha de pădure aflată în zonele critice și să asigure traseele necesare proiectării și execuției. Lucrările vor fi reluate mâine la ora 6.00”, a precizat CNAIR.

Sursa citată a publicat și imagini de la lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, pe sectorul cuprins între km. 242+600 și km. 250+000, Valea Oltului.

Arborii defrișați sunt trimiși la Ocoalele Silvice din zonă, la Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) care dețin anumite suprafețe supuse defrișărilor dar și unor persoane fizice (proprietari) care sunt despăgubite în natură pentru masa lemnoasă. Această distribuire a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern pentru expropriere.

Circulația riveranilor este permisă în intervalele orare: 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii