Lovitură pe piața media: Antena 1 a luat Mondialele de fotbal de la TVR! Detaliile unei surprize de proporții

Lovitură pe piața media: Antena 1 a luat Mondialele de fotbal de la TVR! Detaliile unei surprize de proporții

Televiziunea Română a dominat mai toate ierarhiile, în perioada noiembrie – decembrie 2022, cu Mondialul de fotbal din Qatar, chiar dacă naționala României a absentat de la turneul final. De altfel, deși tricolorii lipsesc din 1998 încoace de la Mondiale, această întrecere a generat mereu rating-uri uriașe. Din păcate pentru TVR, acest eveniment de mare interes tocmai a ajuns la Antena 1.

Messi (dreapta) și colegii săi au cucerit Mondialul din Qatar cu naționala Argentinei

Messi (dreapta) și colegii săi au cucerit Mondialul din Qatar cu naționala Argentinei

În această dimineață, site-ului canalului amintit a anunțat o mare lovitură: următoarele două ediții ale Campionatelor Mondiale de fotbal, cele din 2026 și 2030, se vor vedea, în exclusivitate, la Antena 1!

Antena rămâne fidelă promisiunilor făcute publicului din România. După meciurile României și transmisiile de Formula 1, bucuria de a construi povești în jurul World Cup până în 2030 va fi împărtășită împreună cu românii, în direct pe toate ecranele“, a declarat Mihai Ioniță, CEO Antena, pentru a1.ro.

Știrea anunțată acum de Antena 1 fusese oferită, în premieră, de site-ul golazo.ro, sub semnătura lui Cătălin Tolontan, pe data de 1 iunie. Sursa citată a dezvăluit, încă de acum trei luni, că înțelegerea FIFA - Antena 1 e bătută în cuie și că urmează doar semnarea actelor.

Un Mondial „mamut“

Următoarea ediție a Mondialului va fi găzduită de Canada, Mexic și Statele Unite, între 11 iunie – 19 iulie 2026. Apoi, în 2030, turneul final se va desfășura în mai multe țări: Spania, Maroc, Portugalia, Argentina, Paraguay și Uruguay.

Ambele ediții vor avea un format extins, cu 48 de naționale. În 2022, în Qatar, Mondialul a avut 32 de echipe la start. Odată cu mărirea numărului de echipe, Europa va avea 16 naționale la cel mai important show fotbalistic de pe planetă, comparativ cu 12, câte au fost în Qatar. Așadar, România va avea șanse mai mari să ajungă la Mondiale, însă, în continuare, sistemul de calificare va fi dificil, după cum Adevărul a explicat aici.

TVR a ieșit pe minus cu ultimul Mondial

Site-ul gsp.ro a notat că Televiziunea Română a achitat 10,2 milioane de euro pentru a acoperi mediatic CM 2022. Și, chiar dacă meciurile au ridicat TVR în topul televiziunilor din România, în final, când s-a tras linie, postul național a ieșit pe minus. Pentru că a avut încasări de „doar“ 5 milioane de euro din publicitate, timp de o lună, cât s-a desfășurat turneul final din Qatar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

4 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk

5 Și-au aruncat în aer apartamentul, după o joacă prostească. Ce au putut să facă doi locuitori ai unui bloc din Vulcan