Loredana Toma, cu palmele însângerate, ratează total concursul de haltere la Jocurile Olimpice

Loredana Toma, cu palmele însângerate, ratează total concursul de haltere la Jocurile Olimpice

Loredana Toma (29 de ani), cea mai titrată halterofilă a României, a început bine finala de la Jocurile Olimpice, categoria 71 kg, dar l-a terminat cu o cruntă dezamăgire.

Loredana Toma nu a reușit nicio încercare la stilul aruncat. Foto COSR

Loredana Toma nu a reușit nicio încercare la stilul aruncat. Foto COSR

Multipla campioană europeană şi mondială a început perfect concursul şi a izbutit primele încercări la smuls, la 111 kg şi 115 kg. A ridicat şi la 117 kg, dar arbitrii au considerat aruncarea neregulamentară. La finalul primei runde, românca era pe 3 și speranțele pentru o medalie rămâneau intacte.

Însă halterofila a ratat evoluţia la stilul aruncat, nereuşind să aibă încercări valide la 131 și la 133 kg. Cu palmele însângerate de atâta efort, Loredana Toma a ratat şi la ultima încercare, la 134 kg, astfel încât nu a putut puncta la total, singurul care contează la Jocurile Olimpice. Astfel, ea nici nu apare în clasamentul final al concursului.

Prima prezență la Olimpiadă pentru Loredana Toma

Pentru românca de 29 de ani a fost prima ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce a ratat prezenţa la Tokyo, în 2021, din cauza suspendării Federaţiei Române de Haltere. Evoluția sa încheie o zi nefastă pentru sportivii noștri. Tot azi, un alt favorit la medalie, Cătălin Chirilă, nu a reușit calificarea în finala A la canoe, deși în serii corecta recordul olimpic al probei, consolându-se cu câștigarea finalei B. Iar la lupte, Kriszta Incze a fost învinsă în numai 25 de secunde de o japoneză, în primul tur.

România a cucerit o medalie de argint la haltere, prin Mihaela Valentina Cambei, la categoria 49 kg. Până la JO 2024, România nu mai câştigase o medalie la haltere din 1996, când Nicu Vlad lua bronz la Atlanta. La JO din 2016, Gabriel Sîncrăian a obţinut o medalie de bronz, dar ulterior a fost descalificat pentru dopaj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…