Locuitorii din Crimeea se tem de un atac ucrainean iminent asupra Podului Kerci și părăsesc în masă peninsula, susține un oficial ucrainean

Locuitorii din Crimeea se tem de un atac ucrainean iminent asupra Podului Kerci și părăsesc în masă peninsula, susține un oficial ucrainean

Reprezentantul adjunct al administrației prezidențiale ucrainene în Crimeea, Denis Cistikov, a susținut, într-o intervenție marți la Radio NV, că, de teama unui atac iminent asupra podului de peste strâmtoarea Kerci, locuitorii ar încerca în prezent să părăsească în masă Crimeea ocupată, relatează New Voice of Ukraine.

Rușii încearcă să protejeze Podul Crimeei atât maritim, cât prin apărare aeriană FOTO Planet Labs

Rușii încearcă să protejeze Podul Crimeei atât maritim, cât prin apărare aeriană FOTO Planet Labs

Cistikov a apreciat că administrația de ocupație a peninsulei ucrainene ar avea îngrijorări privind distrugerea podului, izvorând parțial din declarațiile recente în acest sens ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și comandamentului militar. La rândul ei, populația din Crimeea ar fi la curent cu aceste preocupări și de aceea ar fi început sî părăsească peninsula.

„Oamenii întâmpină probleme cu Podul Crimeii: vedem acest lucru pe baza numărul de ambuteiaje pe care le-am observat în ultimele două săptămâni, în special spre Taman dinspre Kerci”, a explicat reprezentantul adjunct al administrației prezidențiale ucrainene în Crimeea.

Acesta a subliniat că, anterior, blocajele în trafic erau create în mod artificial din cauza inspecțiilor înainte de intrarea pe Podul Crimeii, dând impresia unui număr mare de turiști ce călătoreau spre Crimeea.

„Acum vedem că, pe parcursul zilei, între 600 și 1.000 de vehicule sunt prinse în ambuteiaje, în timp ce se îndreaptă spre Federația Rusă”, a adăugat el.

„Iar asta se întâmplă de mai bine de două săptămâni. Așadar, pe baza acestui fapt, deducem că ei sunt conștienți[de posibilitatea ca podul să fie distrus]. În plus, de trei zile citesc informații pe canalele Telegram cu privire la o cantitate semnificativă de material acumulat în Odesa, care ar putea lovi podul din Crimeea. Prin urmare, un atac dinspre Ucraina este așteptat în zilele următoare”, a declarat Cistikov.

Autoritățile de ocupație încearcă să se calmeze și să liniștească populația locală, argumentând că podul este protejat de „una dintre cele mai bune apărări aeriene” și, totodată, efectuând exerciții. Totuși, populația ar fi sceptică.

„Ei spun ceva de genul: «Vom lua toate măsurile», dar nu fac promisiunea fermă „Vă vom proteja”. Iar cei care [spun asta] sunt aceiași așa-numiți corespondenți de război care acoperă evenimentele așa-numitei «operațiuni militare speciale»,”.

Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului de informații al apărării al Ucrainei, declara la 24 august că forțele ucrainene au un plan de recucerire a Crimeii ocupate și de distrugere a podului de peste strâmtoarea Kerci, construit ilegal de Rusia.

La rândul său, șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, a dat de înțeles anterior că ar fi posibil ca armata ucraineană să lanseze chiar în acest an un atac devastator asupra podului Crimeei, la care ține Rusia ține foarte mult și care îi asigură conexiunea cu teritoriile ocupate din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire epocală în Sarmizegetusa Regia: templul pictat al dacilor, dezvelit după două milenii

2 Blonda prezentă alături de șeful Telegram în momentul arestării sale în Franța a aprins imaginația internauților

3 „Un vrăjitor eretic, care umbla cu chiromanția, hipnoza, yoga și alte nebunii nu poate fi sfânt” / Petiție împotriva canonizării călugărului Arsenie B…

4 Rușii au adus la Kursk 30.000 de militari și încearcă să creeze un inel în jurul forțelor Ucrainei. Gen. Sîrskîi mai spune că în Donbas situația e foa…

5 O înregistrare video a Forțelor Aeriene Ucrainene ar fi dezvăluit din greşeală poziţia unui avion de vânătoare F-16