Localitățile din România faimoase pentru trafic şi consum de droguri. Vama Veche se află pe listă

Localitățile din România faimoase pentru trafic şi consum de droguri. Vama Veche se află pe listă

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, susține că România este o ţară de consum de droguri şi de tranzit. Potrivit acestuia, printre localităţile reputate pentru trafic şi consum sunt Vama Veche, Mamaia și Capitala.

Captură de droguri FOTO: Poliția Română

Captură de droguri FOTO: Poliția Română

Cătălin Predoiu a avut, miercuri, 7 august 2024, o întâlnire cu şefii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, unde a subliniat că „lupta antidrog rămâne prioritatea sa”.

„Azi (n.r: 7 august 2024) s-au capturat 1.780 de pastile, 1.700 de cetăţeni protejaţi de acest flagel astăzi. Cantităţile capturate sunt corespondente cu nivelul la care se practică traficul în ţara noastră. Asta îmi spun specialiştii. România este o ţară de consum şi o ţară de tranzit. Din fericire nu este încă ţară de producţie sau de desfaceri de mari cantităţi. Şi noi luptăm în fiecare zi şi vom continua, vă cer să continuaţi acest efort ca să nu devenim o astfel de ţară cum, din păcate, sunt foarte multe în Europa”, a declarat Cătălin Predoiu, citat de News.ro.

Potrivit ministrului, lupta antidrog trebuie continuată și intensificată. Predoiu aa subliniat că sunt localități „reputate pentru trafic şi consum”, precum „Vama Veche, Mamaia, Bucureşti”

„Încă nu putem spune că sunt lauri în lupta antidrog. Sunt rezultate bune, dar noi trebuie să intensificăm această luptă. Ce înseamnă asta? Lansaţi noi operaţiuni, creşteţi numărul de operaţiuni pe zonele sensibile, zonele unde ştim că se trafică intens şi se consumă. Sunt localităţi sau comunităţi în cadrul unor localităţi reputate pentru trafic şi consum. Dau doar câteva exemple: Vama Veche, Mamaia, nu cred că e cazul să explic de ce dau exemplu Vama Veche. Sunt şi în alte comunităţi în ţară, în Bucureşti. (…)Alte oraşe din ţară, am avut crime în anii precedenţi Piatra Neamţ dacă nu mă înşel ocazionate de trafic, consum de droguri. Din păcate toate marile oraşe sunt atinse de acest flagel. Este un trend în Europa. E o stare de lucruri, ne atinge şi pe noi şi asta nu trebuie să ne descurajeze, ci să ne mobilizeze”, a mai transmis ministrul MAI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…