Liviu Avram: De ce s-o pui pe Renate Weber Avocatul Poporului? Ca să-l pedepsești sau cum?

Liviu Avram: De ce s-o pui pe Renate Weber Avocatul Poporului? Ca să-l pedepsești sau cum?

Liviu Avram: De ce s-o pui pe Renate Weber Avocatul Poporului? Ca să-l pedepsești sau cum?

Ce scrie reputatul jurnalist pe Facebook:

„Renate Weber a candidat pentru europarlamentare pe lista ALDE.

Poporul a votat-o doar în proporție de 4%.

De ce s-o pui atunci pe Renate Weber ca Avocat al întregului Popor? Ca să-l pedepsești sau cum?”

PSD/ALDE continuă sfidarea poporului român! Renate Weber, o apărătoare a Rusiei și a Orban Viktor, propusă Avocatul Poporului!

Renate Weber, o fostă militantă pentru drepturile omului în anii 90, s-a transformat în ultimii ani într-o avocată a marilor lovituri anti-Justiție date de coaliția PSD-ALDE, dar și într-o apărătoare a Rusiei și a guvernului autoritar Viktor Orban.

Vot pro-Viktor Orban

Astfel, Renate Weber a votat în septembrie 2018, alături de colega sa de grup, Norica Nicolai, împotriva deciziei Parlamentului European prin care a demarat procedurile de sancționare a Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și a început procedura pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE.

Parlamentul European a votat cu peste două treimi declanșarea acestor proceduri împotriva regimului autointitulat ”iliberal” de la Budapesta, dar Renate Weber a votat în favoarea guvernului Viktor Orban.

Principalele acuzații la adresa guvernului Ungariei au fost îndepărtarea din funcții a judecătorilor independenți, reducerea la tăcere a presei libere și faptul că a luat la țintă societatea civilă.

Votul pro-Orban al lui Renate Weber nu a rămas neobservat. Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, i-a mulţumit lui Teodor Meleşcanu că europarlamentarii partidului acestuia, ALDE, au votat de partea Ungariei.

Critici pentru SUA și înțelegere pentru Rusia

În septembrie 2018, într-un interviu pentru QMagazine, acordat unui autor publicat constant de site-ul rus de propagandă Sputnik, eurodeputata Renate Weber susținea că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu ”i-a stârnit pe ruși”.

 
Mai mult, ea a preluat tema favorită a propagandei Kremlinului, punând sub semnul întrebării faptul că scutul e defensiv. Reamintim că atât SUA, cât și NATO și România au demonstrat în repetate rânduri că scutul de la Deveselu are doar capacități defensive.

În plus, Renate Weber a spus în interviul citat că România ”dă bani în neștire pentru industria de armament americană”.

Iată principalele declarații ale lui Weber în interviul luat de Bogdan Duca pentru QMagazine:

”Cu Statele Unite e o altă poveste. Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Așa pare”.

”Eu încă iubesc construcția europeană. Spun „încă” pentru că sunt conștientă că, fără să se reformeze profund și repede, UE va continua să existe din inerție, dar asta nu se va putea la nesfârșit, iar dispariția Uniunii ar fi o catastrofă”.

”Am avut noi vreodată o dezbatere publică sau măcar la nivel politic despre interesele noastre? Despre viitorul nostru? Cel mult, într-un limbaj de lemn auzim referiri la apartenența la UE și la NATO, dar nimic despre cum se schimbă și Alianța Nord Atlantică și Uniunea. Noi părem, sau chiar suntem, încremeniți într-un proiect de acum câteva decenii. Subiectul Rusia e utilizat într-o logică strâmbă: critici SUA, ești cu rușii. Ceea ce e o stupizenie totală”.

Scrisoare anti-protocoale pentru europarlamentarii străini

Tot în august 2018, eurodeputatele Norica Nicolai şi Renate Weber au transmis liderilor europeni, o scrisoare deschisă în care îi informează cu privire la efectul protocoalelor secrete din România şi la modul în care acestea ar fi interferat cu Justiţia. Demersul celor două eurodeputate a avut loc în contextul dezbaterii din Parlamentul European din 3 octombrie pe tema respectării statului de drept din România.

Cele două colege de partid susţineau în scrisoare că se poate vorbi despre „o reţea de acorduri secrete care a generat un sistem de justiţie selectivă”, menţionând că, în ultimii 10-15 ani, au fost încheiate peste 550 de protocoale, din care aproximativ 350 sunt încă implementate.



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”