Liviu Avram, avertisment-ȘOC! CCR a devenit Grup Infracțional Organizat! Fiecare dintre noi poate fi la cheremul lui Pleșoianu, Nicolicea, Ș.Nicolae, Cătăniciu și Iordache!

Liviu Avram, avertisment-ȘOC! CCR a devenit Grup Infracțional Organizat! Fiecare dintre noi poate fi la cheremul lui Pleșoianu, Nicolicea, Ș.Nicolae, Cătăniciu și Iordache!

Jurnalistul Liviu Avram avertizeaza ca CCR tocmai a oferit parlamentarilor mijloacele prin care pot obliga orice cetatean sa se prezinte in fata comisiilor de ancheta si sa oblige institutiile sa transmita documente si informatii. „CCR ne pune, practic, pe toti la discretia unor psiho-sociopati gen Plesoianu, Cataniciu, Nicolicea, Florin Iordache, Serban Nicolae, Manda, AKM Radulescu pentru simplul fapt ca astia sunt parlamentari”, subliniaza jurnalistul.

Mesajul lui Liviu Avram?

„Fraților, e groasă rău: Curtea Constituțională chiar a devenit Grup Infracțional Organizat

Azi s-a publicat motivarea deciziei privind conflictul constituțional, reclamat de Dragnea și Tăriceanu, generat de faptul că Kovesi nu s-a prezentat la Comisia „Alegeri 2009”, că Augustin Lazăr nu a sancționat-o pentru acest refuz și că același Augustin Lazăr nu a trimis comisiei dosarul clasat privitor la acele alegeri. 

Decizia zice așa: Kovesi e obligată să se prezinte la Comisia lui Pește Prăjit, Lazăr nu a greșit că nu a sancționat-o și Lazăr nu a greșit pentru că nu a transmis dosarul clasat către Comisie. Motivarea spune însă ceva mult mai cumplit, fapt care o transformă pe Kovesi într-un detaliu minor.

Nu intru în amănunte, dar vă semnalez cele mai grave chestii din această decizie:

** Orice cetățean va fi obligat să se prezinte în fața unei comisii parlamentare de anchetă, deși anterior CCR spunea că trebuie să facă asta numai cei care au relații constituționale cu Parlamentul. În caz de neconformare, cetățeanul riscă sancțiuni penale - paragraful 132.

** CCR obligă Parlamentul (exact după modelul pragului la abuz în serviciu) să adopte reglementări care să oblige orice alte instituții (inclusiv Parchetul) să transmită documente și informații către comisiile parlamentare de anchetă - paragraful 158. (Lazăr de aia a scăpat acum, că legea nu prevedea expres o obligație să transmită dosarul clasat la comisie).

CCR ne pune, practic, pe toți la discreția unor psiho-sociopați gen Pleșoianu, Cătăniciu, Nicolicea, Florin Iordache, Șerban Nicolae, Manda, AKM Rădulescu pentru simplul fapt că ăștia sunt parlamentari.

Decizia a fost adoptată cu votul următorilor judecători: Valer Dorneanu, Daniel Morar, Marian Enache, Mona Pivniceru, Varga Attila. A lipsit Petre Lăzăroiu.

Au formulat opinii contrare Ștefan Minea, Maya Teodoroiu și Livia Stanciu. Citiți opinia Liviei Stanciu și veți vedea diferența netă dintre un magistrat articulat și oile care formează majoritatea de la CCR.” 

Carevasăzică, mai scrie Avram, se desfășoară în paralel următoarele evenimente:

- Parlamentul acordă imunitate penală judecătorilor Curții Constituționale, printr-un proiect care mai are de primit votul final în Senat ca să devină lege.

- Judecătorii Curții Constituționale acordă Parlamentului puteri sporite de anchetă, prin intermediul comisiilor parlamentare, ca urmare a deciziei 611/2017.

Iată un schimb reciproc avantajos între două puteri ale statului, făcut pe socoteala noastră. 



Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

4 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron