LIVE TEXT/Congresul PSD/SRI, cu președinți deja aleși. Ponta a plecat FĂRĂ SĂ VOTEZE!

LIVE TEXT/Congresul PSD/SRI, cu președinți deja aleși. Ponta a plecat FĂRĂ SĂ VOTEZE!

UPDATE/Congresul PSD a ales, duminica, la Sala Palatului, cei 14 vicepresedinti, presedintele executiv si a validat alegerile interne privind candidatura lui Liviu Dragnea la varful partidului.

Presedinte executiv:

Valeriu Zgonea: 2582 voturi / Constantin Nita: 1123 de voturi

Cele 14 functii de vicepresedinte national:

- Andrei Dolineaschi, deputat, liderul PSD Botosani - 3439 voturi

- Victor Negrescu, europarlamentar - 3162 voturi

- Georgian Pop, deputat - 3070 de voturi

- Ionut Vulpescu, deputat, ministrul Culturii - 2994

- Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii - 2983 de voturi

- Mihai Tudose, deputat, ministrul Economiei, liderul PSD Braila - 2827 de voturi

- Viorel Stefan, deputat - 2737

- Șimon Gheorghe, deputat - 2503 voturi

- Gabriel Vlase, deputat - 2436 voturi

- Mihai Chirica, presedinte municipal PSD Iasi - 2339 voturi

- Gabriela Firea, vicepresedinte, lider PSD Ilfov, purtator de cuvant al partidului

- Doina Pana, deputat, presedinte municipal PSD Bistrita-Nasaud

- Lia Olguta Vasilescu, vicepresedinte, primarul Craiovei

- Ecaterina Andronescu, senator

Circoteca regizată de SRI în fruntea PSD continuă astăzi cu prezentarea oficială a echipei decise în studiourile de la Băneasa. La eveniment va fi prezent și penalul Ponta, abia întors dintr-o nouă vizită nedeclarată în Turcia.

Pe scurt: Dâncu i-a scris un discurs ideal lui Dragnea. Iar dobitocul l-a citit cu tupeu. Și Ponta și Dragnea au punctat faptul că Băsescu rămâne principalul dușman...

Oficial, peste 4000 de delegati asa- zis social-democrati din toata tara au venit duminica in Capitala pentru a isi alege conducerea centrala si a isi valida presedintele ales duminica trecuta de catre 97% dintre membrii PSD, Liviu Dragnea. Congresul Extrordinar al PSD are loc la Sala Palatului, de la ora 11.00. Exista 14 pozitii de vicepresedinte puse in joc - 10 pentru barbati si 4 pentru femei, pentru care s-au inscris 15 candidati si 6 candidate. Pentru pozitia de numar 2 in partid, presedinte executiv (vechea functie a lui Liviu Dragnea), nu sunt emotii. Candideaza Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor - cu care Dragnea a anuntat ca va vota si cel care are, pe hartie, sustinerea a 38 de filiale - si liderul PSD Brasov, Constantin Nita.

Urmareste LIVE TEXT principalele momente si declaratii de la Congres, precum si aspecte din culise si de atmosfera  

17.55 Potrivit unor informatii, Valeriu Zgonea a castigat pozitia de vicepresedinte cu circa 2600 de voturi din 4030 delegati prezenti, in timp ce Constantin Nita ar fi obtinut circa 1100.

16.07 Procesul de votare pare incheiat. Este asteptat la vot Liviu Dragnea. Restul de urne au fost deja sigilate si duse la numarat.

17.25 Se numara voturile in continuare. Sala Palatului s-a golit, au plecat inclusiv liderii PSD in frunte cu Liviu Dragnea, care insa se vor intoarce cand se vor anunta castigatorii.

Sala Palatului aproape s-a golit, au fost stranse si standurile cu snacksuri.

15.35: Florin Iordache, presedintele Comisiei electorale, anunta inceperea votului. Multi delegati voteaza insa de peste jumatate de ora, unii completand buletinele pe holuri si ducandu-le apoi urne, desi sunt amenajate si cabine de vot (fara perdele). 

15.25: Ion Iliescu a votat si a plecat, zambind. 

15.00 Victor Ponta a plecat fara sa voteze, spunand jurnalistilor: "Ma intorc". Ceea ce aminteste de momentul in care Liviu Dragnea a fost ales presedinte interimar intr-o sedinta CEx, cand Ponta a plecat, nu a votat, si a spus ca se intoarce. Nu s-a mai intors.

15.10: Constantin Nita, liderul PSD Brasov, candidat la Presedinte Executiv.

"Domnule Dragnea, candidand singur nu ati castigat. Sigur, nu este vina dumneavoastra.

Se raspandeste printre noi frica sa facem parte din alt grup decat cel al sefului. Acest lucru nu este bun pentru partid." 

14.41: Vorbeste Ion Iliescu, aplaudat intens de sala:

Sa continuam obiectivele de la Revolutia din 1989. 

Se propune o clarificare ideologica. Trebuie o reafirmare a orientarii de stanga

Cetatenii se retrag din viata publica.

Nu este simplu si nici usor (sa recastigam incredere oamenilor - n.r.).

Despre alegeri: Era si mai bine daca era o competitie, daca se confruntau mai multe programe.

Am uitat de promisiunea impozitarii progresive.

PSD trebuie sa produca idei. UUn nou mod de abordare a relatiei cu itnelectualii de stanga, atragerea intelectualilor tineri.

Adresez o critica directa la adresa liderilor partidului care nu au o legatura directa cu intelectualii. Festivalul Enescu: Liderii PSD nua u fost prezenti. Doar o data a aparut Ponta.

Nu putem fi o forta daca nu avem alaturi oamenii de cultura, care gandesc.

Dupa capitalismul de cumetrie se cam amplifica fenomenul politic de cumetrie. Pentru partidul nostru de stanga o asemenea gandire constituie o preocupare fundamentala.

Mihai Sturzu, președintele TSD a cerut în plin congres anularea alegerii lui Liviu Dragnea prin votul alegerii tuturor membrilor PSD pe motiv că a fost un singur candidat și deci a fost o metodă coumunistă și că dacă partidul vrea să fie credibiul în condamnarea comunismului atunci ar trebui să anuleze alegerile de duminica trecută. 

”A vrut să iasă în evidență și el”, a spus Gabriela Firea.

”Să spui că oamenii au venit la vot pe vremea aia a fost o dovadă de comunism e o prostie. Știu că domnia sa vrea să fie vicepreședinte al partidului și chiar l-aș fi votat, dar să spui asta nu prea e în regulă. Vom discuta ieșirea domniei sale în forurile partidului și vom lua o decizie”, a mai spus Firea șa întrebarea reporterului Antena 3 cu privire la ce riscă deputatul.

14.26: Valeriu Zgonea isi sustine discursul. Dragnea si Ponta nu sunt in sala. 

"Am incredere ca Liviu ne va duce pentru prima data la al doilea mandat consecutiv de guvernare.

Eu nu sunt aici pentru o functie. Am deja una primita de la colegii mei in 2012.

Vin in fata dvs pentru un proiect, este vorba de o noua viziune pentru partidul nostru al reafirmarii valorilor noastre social-democrate. 

14.20: Rovana Plumb, ministrul Muncii si presedintele Consiliului National al PSD, sustine foarte inflacarata discursul, cu vocea ridicata si gesticuland. 

"Legea Salarizarii: Vreau sa va asigur ca nu am facut-o pentru pomana!!!" a spus ea ridican pumnul.  Plumb a tipat atat de tare incat pare ca si-a pierdut vocea pentru un moment. In timpul discursurilor, Liviu Dragnea se plimba pe holuri si se fotografiaza cu delegatii.

14.10 Vorbeste Marian Oprisan, liderul de Vrancea, care insa nu candideaza la nicio functie:

Cand l-am invitat pe Liviu Dragnea sa fie membru al PSD eu personal s-a vazut ca am avut mana buna. Acum Liviu Nicolae dragnea urmeaza sa confirme toate angajamentele pe care si le-a luat.

PSD nu a fost niciodata comunist. A ne asocia cu comunismul este cea mai mare porcarie pe care am auzit-o vreodata. Noi am dat regimul Ceausescu jos!
Nu candidez la nicio functie. Timp de 25 de ani am condus organizatia Vrancea.

Cred in lupta anticoruptie si o sprijin. Aceasta lupta nu poate fi castigata decat schimband sistemul.

Băsescu: ”Victor Viorel se fălește cu un vot furat”

Ponta este un mincinos, un om care se fălește cu un vot furat și care, împreună cu gașca lui, a blocat dreptul la vot la prezidenţialele din noiembrie 2014, susține Traian Băsescu pe Facebook.

”Ponta tot Ponta, iar Ponta tot mincinos !

La Congresul de astăzi al PSD, în timpul unui discurs mincinos despre propriile realizări la guvernare, Victor Viorel se plîngea că nu a fost validat votul de la referendumul de destituire din vara anului 2012, susţinînd că pentru el VOTUL POPORULUI este mai important decît instituţiile şi legile. Nu-i mai amintesc că se făleşte cu un vot furat şi în urma unor proceduri care au blocat funcţionarea CCR.

Dar dacă are atît respect pentru votul românilor, cum se face că, împreună cu gaşca din jurul său, le-a blocat dreptul la vot la prezidenţialele din noiembrie 2014. Sau poate tot din dragoste pentru români şi respect pentru votul lor nu a promovat legislaţia prin care să avem un parlament cu 300 de parlamentari în urmare a unui referendum validat de CCR. Sau o ultimă probă a respectului pentru votul românilor, oare cum o mai fi cu votul prin corespondenţă?

Şi atunci unde este respectul pentru popor şi votul său?”, a scris fostul președinte.

13.50: La aceasta ora isi sustin discursurile candidatii la functia vicepresedinte. Prima care a vorbit a fost Gabriela Firea, urmata de Mihai Sturzu, Ecaterina Andronescu. Nici Liviu Dragnea nici Victor Ponta nu se afla in sala.

13.25: Sunt citite cele 5 principii ale modificarii statutului, care vor fi validate. 

13.05 Calin Popescu Tariceanu si-a concentrat discursul pe comentariile obisnuite din ultima vreme la adresa justitiei. 

Dosarele lui Victor Ponta si Liviu Dragnea sunt mai degraba "politice" considera el, iar condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea ar reprezenta un rezultat "pervers". 

"Nu pot sa nu remarc rapiditatea cu care au executat-o pe biata Mariana Rarinca" a spus el, fiind aplaudat de o parte dintre spectatori.

"ALDE a decis sa se inscrie pe liste proprii la urmatoarele alegeri", a declarat el.

12.55 Dupa discursul lui Dragnea, multi delegati au iesit pe hol.

***12.07. Ia cuvantul Liviu Dragnea, in aplauzele salii.

Vreau sa ii multumesc lui Victor Ponta. Intr-adevar aproape toate deciziile le-am luat impreuna. Sper ca nu uiti nici tu o seara de februarie 2010 cu un viscol care adusese zapada pana la ferestre cand impreuna ne-am indeplinit niste obiectiv. (Victor Ponta aproba din cap - n.r.)

Am adus PSD la guvernare, noi stim sa depunem o motiune de cenzura care sa treaca. (Ponta aplauda si zambeste - n.r.)

Eu vreau sa continui, sa duc la bun sfarsit ce am stabilit atunci. Vreau sa fii langa mine asa cum si eu am fost langa tine.

Ii multumesc lui Gabi Oprea.

Votul de duminica a fost un moment istoric.

Membrii PSD s-au saturat sa li se spuna mereu "baroni", "corupti", "comunisti".

Votul de duminica este un moment zero de unde incepem constructia unui partid nou, autentic de stanga, care va pune pe primul loc oamenii. Este momentul sa spunem clar cine suntem.

Vom face politica celor care lucreaza in marile intreprinderi si a celor care lucreaza in scoli si gradinite; politica celor multi care nu au sambata si duminica libere; politica celor care inoveaza, care creeaza; celor care sunt plecati in strainatate.

Nu taierile de salarii a ajutat Romania atunci, ci cei care au plecat sa munceasca in strainatate.

Sa punem in centrul activitatii noastre politice comunitatea.

Aplicarea criteriilor de integritate ii poate dezamagi si nedreptatii pe unii din noi. Acestea sunt solutia prin care recastigam increderea oamenilor.

Cod de conduita: sa facem o dezbatere serioasa si sa ni-l asumam. Vreau sa PSD sa fie primul partid care rezolva aceasta problema.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem ca sa redevenim partidul oamenilor este sa adoptam acest cod.

Sunt foarte multi oameni care vor sa se inscrie in partidul nostru. Dar sunt sefi de organizatii care vor sa pasteze organizatia doar pentru ei. Vreau sa va spun ca acest lucru va inceta.

Acestor tineri trebuie sa le deschidem usa ideologica a stangii.

PSD a facut greseli politice, strategice, erori de personal. Nu as vrea sa uitam de greseala strategica pe care am facut-o in Transilvania. Am pierdut electoratul prin aliante cu partide minoritare si radicale.

Sa refacem puntile rupte cu intelectualitatea de stanga.

Am gresit cand am cazut in razboiul mediatic declansat de Traian Basescu.

Va propun un gest simbolic dar sincer si profund. Multa vreme nu am avut curajul sa ne asumam istoria. Ne-am ferit sa ne asumam trecutul recent. Nu am avut curajul sa condamnam crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat greseli facute in prmii ani dupa revolutie, cum ar fi evenimentele din Piata Universitatii.

Vreau sa va ridicati in picioare si sa pastram un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste.

Lumea s-a ridicat in picioare. "Va multumesc" Aplauze.

Din aceasta clipa privim spre viitor.

...Ramanerea la guvernare. (pauza, dupa ce se aude ceva din sala - n.r.) Cu Victor Ponta, normal. Dar sa vrea sa ramana, nu ne mai faci vreo nefacuta (Dragnea intinde mana si il arata pe Ponta pe primul rand - n.r.). Te taiem de la facebook.

Regionalizarea trebuie sa redevina un obiectiv al nostru. Un alt obiectiv este sincronizarea alegerilor care sa se desfasoare o data la cinci ani.

Stiu ca peste 60% dintre romani sunt de acord cu aceasta propunere.

Despre presa: Fara presa o societate este oarba. Cred ca este nevoie ca noi sa propunem masuri de sustinere pentru ca presa sa isi redobandeasca integritatea.

Ma gandesc la reduceri de tva, scutiri de impozite pentru angajarea jurnalistilor tineri.

Dragnea incheie discursul cu "Victorie in 2016" Apoi coboara in sala si strange mana pe rand tuturor celor din pirmul rand. Valeriu Zgonea il saruta pe obraji.

12.07 Delegatii valideaza rezultatul alegerilor de duminica trecuta. "Cu unanimitate de voturi, se valideaza in functia de presedinte domnul Liviu Dragnea"

***11.31 A urcat pe scena Victor Ponta, care este aplaudat in picioare de toata sala. Se scandeaza "Ponta" pe aplauze ritmate

Modelul meu in politica, Tony Blair spunea ca de 2 ori este ales in politica, prima data cand esti ales lider si a doua oara cand te retragi.

Asa cum dvs m-ati sprijinit, asa va voi sprijini si eu. In 2002 cand am fost ales presedinte al TSD am crezut ca mi-am atins maximul carierei politice.

Concurez, si sper ca nu se supara, cu Adrian Nastase, la cel mai bun Guvern de dupa 1989.

In 2010 eram un partid infrant, in 2015, toti cei de aici din sala am castigat foarte multe batalii: cei mai multi primari, presedinti de CJ

Vreau sa va multumesc, a fost cea mai mare onoare si mandrie din viata mea sa fiu presedintele PSD

Toate deciziile bune le-am luat impreuna. Si toate deciziile gresite le-am luat impreuna, Liviu.

Vorbeam cu Marian Oprisan. I-am spus 'Marian, iata se termina 5 ani si jumatete e dicatatura a lui Ponta'. Si el mi-a spus: "Aoleu¬sa vedem ce vine". Inseamna ca este nevoie de un lider puternic.

Ii multumesc cuiva care este in sala, domnului presedinte Ion Iliescu, dar si cuiva care nu este in sala dar sper ca se uita la televizor, domnului Adrian Nastase.

Unii dintre noi, cum este si Liviu, platesc pentru faptul ca am indraznit sa credem ca poporul este cel mai important. Sa fiti partidul oamenilor, nu al institutiilor.

Liviu stie ca are mandatul meu de prim ministru pe masa, stiu ca il va folosi cum trebuie.

Glumeam cu Liviu ca doar PSD poate trece o motiune de cenzura...sa imi spuneti deci cand e momentul.
(despre ideologie) Domnul Dancu spune ca domnul presedinte, mai la stanga.

Eu o sa fiu de acord cu Adrian Nastase si o sa spun "mai la centru", pentru ca acolo sunt cei mai multi cetateni.

Nu poti sa imparti saracia, poti doar sa creezi bunastare si sprijinind mediul de afaceri si pe oamenii care muncesc din greu.

In politica avem un singur adversar in continuare, tot pe Traian Basescu: este singurul care are capacitatea sa se bata cu noi.

PSD este ca Pasarea Phoenix. Si eu fac parte din acest partid.

11.25 Ia cuvantul Gabriel Oprea

Va multumesc pentru onoarea de a ma adresa celui mai puternic partid din Romania

Va multumesc pentru colaborarea ireprosabila PSD - UNPR, am aratat ca suntem oameni de cuvant si parteneri pe termen lung. Aceasta guvernare a facut bine romanilor

Il felicit pe presedintele PSD, prietenul meu Liviu Dragnea, pentru alegerea sa in fruntea celui mai puternic partid

Cred sincer in acest parteneriat. Cred ca inseamna mai mult impreuna decat ar insemna separat
Asa sa ne ajute Dumnezeu! (Oprea si-a facut cruce la final) 

11.20 Sala este arhiplina. Exista insa si delegati care stau pe hol sau afara. Membrii din conducerea PSD se afla pe primele locuri din fata scenei.

11.13: Vorbeste presedintele Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni. 

11.07: Lucrarile Congresului au inceput, aceasta sunt deschise de catre secretarul general al partidului, Andrei Dolineaschi. Acesta este si candidat pe o pozitie de vice.

11.03: Se interpreteaza Imnul National. Gabriel Oprea, invitat la Congres, sta langa Victor Ponta si Liviu Dragnea. Langa acestia se afla si liderii ALDE Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin. 

11.02 Dragnea este prezentat salii. "Doamnelor si domnilor, domnul Liviu Dragnea!" Acesta se intoarce spre sala si face cu mana.

10.55 La Congres participa si Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului. Liviu Dragnea face turul salii, strangand maini si fotografiindu-se cu delegatii.

Liviu Dragnea face turul salii, strangand maini si fotografiindu-se cu delegatii.

Delegatilor li s-a oferit o mapa in care se afla principiile de modificare a statutului PSD si CV-urile candidatilor.

O parte dintre candidati au impartit si pliante proprii.

10.44 Victor Ponta a ajuns la Congres, fara sa faca declaratii jurnalistilor

10.48: Liviu Dragnea: "Candidatilor le doresc sa nu iasa vicepresedinti alesi de biletele. Nu as vrea sa mai vad biletele prin sala. Le-am tot transmis asta si sper sa inteleaga ca aceste functii ii vor face sa aiba sansa sa munceasca mai mult decat alti colegi si trebuie sa fie pregatiti de munca, incepand de maine, de la ora 11.00. De la presedintele executiv am multe asteptari, dar ca sa spun foarte simplu si foarte usor de inteles: am de la el asteptarile pe care le-a avut Victor Ponta de la mine. Ce am facut eu pentru Victor Ponta as vrea sa faca presedintele executiv pentru mine si pentru partid"


--------

Vor exista buletine de vot separate, pe culori, pentru fiecare functie.

Cei 15 candidati pe cele 10 locuri de barbati:

Constantin Nita - deputat, presedintele PSD Brasov (ca rezerva, candideaza si la presedinte executiv)
Nicolae Banicioiu - ministrul Sanatatii
Viorel Stefan - deputat, presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor
Mihai Tudose - ministrul Economiei
Ionut Vulpescu - ministrul Culturii
Adrian Dobre - secretar de stat Ministerul Muncii
Andrei Dolineaschi - deputat, secretar general PSD
Mihai Fifor - liderul senatorilor
Gabriel Vlase - deputat, presedintele Comisiei comune de Cod electoral
Gheorghe Simon - deputat PSD de Maramures
Mihai Chirica - viceprimari Iasi
Mihai Sturzu - deputat, liderul Tineretului Social Democrat
Georgian Pop - deputat, presedintele Comisiei de Control SRI
Victor Negrescu - presedintele PES Activists, europarlamentar
Catalin Radulescu - deputat, lider PSD Diaspora

Cele sase femei social-democrate inscrise pe cele patru functii:

Gabriela Firea - senatoare, purtator de cuvant PSD
Ecaterina Andronescu - senatoarea, vicepresedinte PSD
Aurelia Fedorca - primarul orasului Negresti-Oas
Gabriela Cretu - senatoare
Lia Olguta Vasilescu - primar Craiova, vicepresedinte
Doina Pana - deputat, fost ministru

Congresul de duminica va valida si modificarile la statutul partidului intocmite in cadrul sedintei Comitetului Executiv de vineri. Principala modificare este interzicerea cumului de functii - mai exact, liderii de organizatii judetene nu vor mai putea fi si vicepresedintii partidului, membrii deci in Biroul Permanent National, asa cum este situatia in prezent. Propunerea a apartinut lui Liviu Dragnea si a fost sustinuta printr-un vot "zdrobitor".

Prin aceasta masura, Biroul Permanent National (BPN) al PSD va trece printr-o asa zisa "debaronizare", liderii de organizatii ramanand doar in structura CEx. Noul BPN va avea mai multe figuri noi, Dragnea anuntand ca lucreaza bine cu tinerii si ca acestia au acum o sansa sa "creasca sanatos" la conducerea partidului.

Nu vor mai face parte din conducerea centrala lideri locali precum Marian Oprisan, Paul Stanescu, Ion Mocioalca sau Robert Negoita. Oprisan a fost cel care s-a opus acestei masuri, pe care o numeste o greseala. Intrebat despre acest lucru, Dragnea a declarat vineri: "Ii respect supararea".

"Oamenii cu experienta mare, pe care eu ii respect, presedintii de organizatii judetene, vor ramane in continuare in CEx si experienta lor se va vedea in rezultatele alegerilor de la anul. Eu cu tinerii lucrez foarte bine si cred foarte mult in sansa pe care le-o dam tinerilor. Este un semnal pe care il dam catre societate. Nu cred ca o lipsa de experienta este un handicap, dimpotriva, poate sa inceapa sa capete experienta politica mult mai sanatos", a declarat vineri presedintele PSD.

Alte modificari la statut ce vor fi validate duminica:

"Numarul de vicepresedinti este diferit de cel actual. Biroul Permanent National este constituit din cei care sunt alesi in congres, respectiv presedinte, presedinte executiv, vicepresedinti, in schimb participa de drept la BPN cu drept de vot prim-ministrul, presedintele Consiliului National, presedintii organizatiilor de tineret, femei, pensionari, secretarul general si secretari regionali.

"Vor fi secretari regionali, cate unul pentru fiecare regiune de dezvoltare. Acum avem opt, vor fi opt. De asemenea, Consiliul National va avea alte competente. Nu va mai fi o structura asa cum este acum formata din aproximativ 1.200 de delegati care erau chemati o data pe an sa asculte niste discursuri si eventual sa adopte niste rezolutii. Va deveni o structura de specialitate a partidului formata din toti parlamentarii partidului, presedintii de Consilii judetene sau vicepresedinti unde nu avem presedinti, primarii de municipii, primarii de orase si cate trei reprezentanti ai primarilor de comune din fiecare judet si vor avea in subordine departamentele de specialitate ale partidului", a explicat presedintele PSD.



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”