LIVE TEXT | Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Ce momente controversate au pregătit francezii VIDEO

LIVE TEXT | Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Ce momente controversate au pregătit francezii VIDEO

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris începe la ora 22.00 și se desfășoară pe Stade de France. Dacă festivitatea de deschidere, desfășurată pe Sena, a născut multe discuții, în urma momentelor controversate, acum este așteptat un eveniment mai puțin sonor. Însă cu francezii nu se știe niciodată, astfel că vă invităm să urmărim împreună desfășurarea închiderii Jocurilor Olimpice 2024.

UPDATE ora 23.50 - Un mic incident are loc când sportivii urcă pe scenă, în timp ce pe ecrane rulează imagini din competiții. Cum momentul nu era în program, astfel că aceștia sunt rugați să coboare.

UPDATE ora 23.15 - Începe spectacolul regizat de Tomas Jolly, același care a organizat și ceremonia de deschidere, criticată de o parte a publicului.

UPDATE ora 23.10. - Are loc un moment dedicat voluntarilor, prin care este reflectată diversitatea Jocurilor Olimpice. Echipa lor reunește la fel de multe femei ca și bărbați.

UPDATE ora 23.00 - Are loc tradiționala ceremonie de decernare a medaliilor la maraton, unde românca naturalizată Delvine Melingor a obținut în această dimineață un merituos loc 7.

UPDATE ora 22.55 - Sportivii și spectatorii dansează pe melodia We are the Champions, a trupei Queen.

UPDATE ora 22.45 - A intrat pe Stade de France și delegația României. O singură medaliată este prezentă - Mihaela Cambei. Restul câștigătorilor au plecat deja acasă.

Delegația României, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Foto EPA EFE

Delegația României, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Foto EPA EFE

UPDATE 22.22 - Are loc parada steagurilor. Purtătorii urcă pe o scenă enormă, în forma continentelor globului pământesc. În unele cazuri, pentru țările care nu mai au reprezentanți la Paris, drapelele sunt purtate de voluntari.

image
image

UPDATE ora 22.15 - Se intonează imnul Franței, de o orchestră simfonică.

image

UPDATE ora 22.08 - Ultima medalie la Jocurile Olimpice 2024 a fost câștigată de naționala SUA, la baschet, în fața Franței. Cu acest succes, americanii au urcat pe locul 1 în clasamentul medaliilor, depășind marea rivală China. Sabrina Ionescu, jucătoarea de origine română a pus umărul la victoria naționalei SUA cu două puncte și trei recuperări în cele 10 minute în care a evoluat.

image

UPDATE ora 22.08 - Aproximativ 2.000 de polițiști participă la operațiune. Aceștia patrulează și îi vor controla, inclusiv corporal, pe toți cei care vor intra în perimetrul se securitate din jurul și interiorul stadionului. Măsurile se aplică pe stadion, în jurul acestuia și pe căile de acces din oraș, inclusiv în mijloacele de transport. Autoritățile susțin că nu există nicio amenințare iminentă privind evenimentul și că măsurile draconice au rol preventiv.

Drapelul României va fi purtat de Mihaela Cambei, cea care a obținut medalia de argint la haltere, categoria 49 de kilograme. Evenimentul va fi transmis în România pe TVR 1 și Eurosport 1. În prezența președintelui Emmanuel Macron și a celor 80.000 de spectatori, vor avea loc mai multe momente artistice, surprize și jocuri de lumini și artificii, dar și defilarea celor 205 delegații care au participat la Olimpiadă.

Ultimele pregătiri înainte de startul ceremoniei de închidere. Foto Raed Krisan/ GSP.ro

Ultimele pregătiri înainte de startul ceremoniei de închidere. Foto Raed Krisan/ GSP.ro

România încheie Jocurile Olimpice pe poziția 23 în clasamentul pe națiuni, mult mai bine ca la precedentele două ediții, unde am fost pe locurile 46 (Tokyo 2020) și 47 (Rio 2016)

România la ultimele 5 ediții ale Olimpiadei

Gazdă Loc Aur Argint Bronz Total

Beijing 2008 17 4 1 4 9

Londra 2012 27 2 4 1 7

Rio 2016 47 1 1 2 4

Tokyo 2020 46 1 3 0 4

Paris 2024 23 3 4 2 9

Medaliile românilor la JO 2024

AUR – David Popovici (înot, 200 metri liber)

AUR – Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)

AUR – Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, feminin, 8+1)

ARGINT – Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin)

ARGINT – Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin)

ARGINT – Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle feminin - categorie ușoară)

ARGINT – Mihaela Cambei (haltere, categoria 49 kg)

BRONZ – David Popovici (înot, 100 metri liber)

BRONZ – Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol, după decizia TAS)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…