LIVE Amânare în procesul lui Dragnea pe motiv de protocol între SRI și DNA/Încep să se vadă efectele interviului șefei Curții Supreme, la Antena 3....

LIVE Amânare în procesul lui Dragnea pe motiv de protocol între SRI și DNA/Încep să se vadă efectele interviului șefei Curții Supreme, la Antena 3....

Miercuri la Inalta Curte erau programate pledoariile finale in procesul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Liderul PSD si-a rezervat dreptul de a da declaratii in acest dosar dupa ce toti martorii si inculpatii au fost audiati, insa in loc sa participe la sedinta de azi a ales sa mearga in Israel intr-o vizita oficiala, neanuntata insa oficial. Dupa ce informatia a aparut in presa pe surse, confirmarea a venit doar din partea Ambasadei Israelului la Bucuresti.

In schimb, la termenul de miercuri s-a decis amanarea sedintei de judecata pentru ca avocatii unor inculpati au cerut instantei sa solicite de la Parchetul General date privind rolul SRI in acest caz, pentru ca exista o adresa prin care o unitate a serviciului de informatii aparea ca beneficiar secundar al informatiilor obtinute in dosar.

"Daca pe parcursul cercetarii penale a fost incalcat principiul loialitatii, noi putem cere anularea acestor probe", a spus avocatul Floarei Alesu, care a citat decizii similare date in cazurile Elena Udrea-Gala Bute si ANRP-Alina Bica.

Chiar daca Liviu Dragnea nu a venit la proces, jandarmii au fost din nou prezenti in fata sediului Inaltei Curti unde s-au strans din nou protestatari, dar si semnaturi pentru initiativa "fara penali in functii publice".

Comisarul.ro a transmis, via Ziare.com , desfasurarea sedintei de judecata de miercuri. Va asteptam pe 15 mai sa urmariti alaturi de noi pledoariile finale. Atunci este de asteptat ca si Liviu Dragnea sa participe.

14:25 - Adrian Toni Neacsu, avocatul Bombonicai Prodana, a explicat ca Inalta Curte a cerut la acest termen date suplimentare de la DNA.

"Din cate stiu, este al patrulea dosar in care instanta solicita sa se arate cum a decurs colaborarea dintre SRI si DNA. Ramane sa vedem despre ce este vorba. Nu stim ce probe au fost viciate sau daca au fost viciate", le-a spus Neacsu jurnalistilor prezenti la Inalta Curte.

14:15 Amânare în procesul lui Dragnea pe motiv de protocol între SRI și DNA/Încep să se vadă efectele interviului șefei Curții Supreme, la Antena 3....

14:02 - "Inalta Curte, dupa deliberare, a admis solicitarea de a trimite o adresa la Parchet, in sensul daca a existat o colaborare intre SRI si DNA, daca au existat si alte documente privind acest caz, iar daca a existat o colaborare, in ce a constat aceasta, in concret", a aratat Inalta Curte.

Motivele pentru care s-a facut aceasta solicitare vor fi prezentate in incheierea de sedinta.

Termen urmator a fost stabilit pentru 15 mai.

14:00 - Judecatorii se intorc in sala. Urmeaza sa anunte ce au decis.

13:43 Au venit toti inculpații, mai puțin Liviu Dragnea și fosta sa soție, Bombonica Prodana.

13:34 - Inalta Curte s-a retras pentru a delibera.

13:31 - Avocatul Bombonicai Prodana sustine solicitarea sa fie lamurit rolul SRI in dosar, in timp ce restul avocatilor au lasat la aprecierea instantei. Procurorul DNA cere respingerea cererii si arata ca este nemotivata.

Alti avocati au cerut schimbarea incadrarii juridice, in cazul clientilor lor, sau au depus documente in circumstantiere.

13:27 - Avocatul Floarei Alesu are o solicitare de ultim moment, ca Inalta Curte sa solicite de la Parchetul General date privind rolul SRI in acest caz. Asta dupa ce in dosar exista o adresa prin care o unitate a serviciului secret aparea ca beneficiar secundar al informatiilor obtinute in acest caz.

"Cerem sa vedem in ce a constat colaborarea dintre SRI si DNA in acest dosar", a aratat avocatul, precizand ca in baza Protocoalelor au fost facute echipe comune ofiteri SRI-procurori, in baza unui plan de actiune.

"Daca pe parcursul cercetarii penale a fost incalcat principiul loialitatii, noi putem cere anularea acestor probe", arata avocatul.

El citeaza decizii similare date in cazurile Elena Udrea-Gala Bute si ANRP-Alina Bica.

13:15 - Magistratul asistent a facut prezenta. Sunt in sala toti inculpatii, mai putin Liviu Dragnea si fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

La dosar au fost depuse ultimele doua inscrisuri asteptate de instanta, de la CJ Teleorman si de la DGASPC Teleorman.

13:13 - Sedinta de judecata nu a inceput inca, dar in fata sediului Inaltei Curti e un barbat care striga la portavoce un mesaj catre magistrati.

"Martirii Romaniei au murit pentru poporul roman!", se aude pana in sala de judecata.

13:00 - Desi jandarmii au incercat sa il impiedice sa stranga semnaturi, Radu Nedelcuta, unul dintre organizatori, spune ca nu are nevoie de autorizatie pentru ca nu a instalat un cort, ci doar o masuta. El spune ca spera ca Liviu Dragnea sa nu urmeze exemplul Elenei Udrea, care a ramas in Costa Rica in asteptarea sentintei in dosarul Gala Bute.

"Personal, speram sa ma intalnesc cu Liviu Dragnea, poate voia si domnia sa sa semneze petitia. Nu este normal ca persoane condamnate definitiv sa ocupe functii publice. Initiativa este cunoscuta", a declarat Radu Nedelcuta, unul dintre organizatori, corespondentului Ziare.com.

12:56 - In timp ce Parlamentul a votat ca pedepsele cu inchisoarea sa poata fi executate la domiciliu sau in weekend, in fata sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie se strang semnaturi pentru initiativa "Fara penali in functii publice". Jandarmii au intervenit insa.

Confruntat cu fosta subordonata

In 21 martie, Dragnea a fost audiat la Inalta Curte unde a sustinut ca este nevinovat, ca a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor "barfe spuse la un sprit" si ca a ramas "tinta DNA".

De asemenea, liderul PSD a fost confruntat cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, in conditiile in care ei au dat declaratii contradictorii in instanta. Audierile si confruntarea au durat aproape sapte ore.

Care sunt acuzatiile

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman. 
 
 



populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”