Litoralul românesc dincolo de iluziile Instagramului. „Nu vă lasați păcăliți” VIDEO

Litoralul românesc dincolo de iluziile Instagramului. „Nu vă lasați păcăliți” VIDEO

În era rețelelor sociale, fotografiile perfecte de pe litoralul românesc sunt omniprezente, atrăgând turiști din întreaga țară în locuri care par să fie scoase dintr-o destinație exotică. Dar realitatea din spatele acestor imagini idilice este adesea surprinzătoare și nu întotdeauna într-un mod pozitiv.

Plaja Tuzla, cu apa turcoaz- Foto Facebook Bogdan Praisu

Plaja Tuzla, cu apa turcoaz- Foto Facebook Bogdan Praisu

Plaja Tuzla este una din cele mai populare pe Instagram și Facebook. Culoarea apei, „ca în Grecia”, așa cum o descriu internauții este cea care atrage cei mai mulți vizitatori.

Însă, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. O filmare recentă, postată pe contul de Instagram al bloggerului de travel Aventurescu a strâns mii de aprecieri și sute de mii de vizualizări, însă și comentarii de la oamenii care spuneau că „această plajă nu e ce se povestește despre ea.”.

Sunt constănțeancă, am fost la această plajă, curioasă fiind, chiar de mai multe ori. A fost o mare dezamăgire. Nu vă lasați păcăliți. Apa este mizerabilă, plină de alge.(..) Trist că se face atâta reclamă agresivă. Chiar nu înțeleg de ce...”, a scris cineva.

Altcineva a completat: „Locuind la mare, pot să vă zic că nu e atât de wow pentru câtă reclamă i se face”.

E așa curată marea? De câte ori m-am dus m-am lovit de jeg”, a spus altcineva.

Plaja Tuzla, 6 iulie 2024   Foto Facebook Bogdan Praisu

Plaja Tuzla, 6 iulie 2024 Foto Facebook Bogdan Praisu

Alte plaje instagramabile sunt cele de la Corbu și Vadu. Și plaja din 23 August se numără printre preferatele vânătorilor de fotografii perfecte.

Ce găsesc turiștii pe litoral

Nu tot timpul fotografiile și videoclipurile corespund cu realitatea de la fața locului. Dacă în timpul săptămânii pe plajele de pe litoralul românesc se poate respira, în weekend atmosfera devine sufocantă.

Unele plaje sunt pline de alge, iar turiștii trebuie să treacă prin verdeață pentru a face o baie. Zilele trecute, o filmare cu apa verde de la alge a făcut înconjurul internetului.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a emis un comunicat referitor la plajele invadate de alge. Potrivit comunicatului, intensitatea fenomenului a scăzut în ultima perioadă. În prezent, algele sunt prezente punctual și în zone foarte restrânse de-a lungul liniei țărmului.

Plaja Navodari, plină de alge -  Captură video Facebook

Plaja Navodari, plină de alge - Captură video Facebook

Personalul din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea — Litoral — Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa intervine în fiecare seară pentru evacuarea algelor depuse la linia țărmului. Trebuie subliniat că acest fenomen de depunere algală la linia țărmului și prezența algelor în zona de îmbăiere este influențat în mare măsură de curenții marini și de condiţiile meteorologice la Marea Neagră.”, se menționează în comunicat.

Pe alte plaje, turiștii împart plaja cu utilajele. Reamintim că, zilele trecute, turiștii din Neptun se plângeau de disconfortul creat de utilajele care lucrau la lărgirea plajei. Asta după ce Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a anunțat crearea a 60 de hectare de plaje noi până la începutul lunii septembrie între Neptun și Venus, pentru a combate eroziunea. Proiectul, în valoare de 640 de milioane de lei, se desfășoară pe segmente, cu deschiderea treptată a plajelor extinse la fiecare două săptămâni.

Cât costă un șezlong la malul mării

O familie de români care și-a cumpărat un apartament la mare, în Năvodari, și a mers aproape în fiecare săptămână pe litoral, spune că prețurile cresc văzând cu ochii. Dacă în luna mai un șezlong costa 50 de lei, de luni până duminică, în iunie pentru același șezlong turiștii au scos din buzunar 75 de lei în timpul săptămânii și 100 în weekend, iar în iulie prețul a crescut la 85 de lei în timpul săptămânii.

În zona de Nord, deși sunt prețuri foarte mari, este foarte mizerabilă faleza. Plătești mai mulți bani decât în altă țară, dar te deranjează clădirile aflate în construcție”, relatează proprietarii apartamentului la Marea Neagră .

Alți turiști spun că „în toată stațiunea Venus, NU există absolut niciun cos de gunoi”.

Cu toate acestea, numărul celor care au ajuns pe litoralul românesc în primele săptămâni din iunie a crescut cu aproximativ 20-30% față de anul trecut. Creșterea se datorează vremii călduroase și noilor oferte din stațiunile de la malul mării, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, pentru termene.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii