Lista alimentelor congelate pe care ar trebui să le evităm. „Cresc riscul de boli cardiovasculare și diabet”

Lista alimentelor congelate pe care ar trebui să le evităm. „Cresc riscul de boli cardiovasculare și diabet”

Cum costurile alimentelor e în continuă creștere, tot mai multe persoane cumpără produse congelate, direct de la supermarket, pentru că sunt mai ieftine și se gătesc mai ușor.

Pizza congelată este bogată în sodiu și grăsimi saturate Foto: Pixabay

Pizza congelată este bogată în sodiu și grăsimi saturate Foto: Pixabay

Specialiștii din domeniu au stabilit mai multe alimente congelate pe care ar trebui să le consumăm în cantități mai mici din cauza riscului crescut de boli.

Nutriționista Signe Svanfeldt, de la Lifesum, a explicat pentru „The Sun” că sunt o mulțime de produse de pe culoarele mai reci ale supermarketurilor care pot fi grozave pentru sănătatea noastră. Dar sunt și altele care pot cauza mari probleme de sănătate dacă sunt consumate în cantități mari.

„Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure. Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat. Ar trebui să ne propunem să le mâncăm în cantități mai mici, deoarece s-a demonstrat că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a precizat Signe Svanfeldt.

Aceasta a identificat și șapte alimente congelate care trebuie evitate. Pizza este unul dintre ele. Deși sunt delicioase, chiar și cele congelate, acestea sunt adesea acoperite cu carne procesată. „Acestea sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care dacă sunt consumate în cantități excesive sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus Signe.

Și produsele de patiserie sunt pe lista nutriționistului, care susține că sunt de obicei bogate în grăsimi saturate. „Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare și adaos de zahăr, care ar putea crește riscul de diabet de tip 2 și obezitate”, a adăugat ea.

Trebuie avut grijă și cu alimentele prăjite care au fost congelate. De asemenea, și cârnații pot fi o problemă, pentru că tind să fie bogați în grăsimi saturate, precum și în sodiu, mai susține aceasta. Dacă sunt consumați în cantități mari, cârnații sunt asociați cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate.

Deși sunt rapide și convenabile, și mesele gata preparate, dacă sunt consumate în cantități mari, sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate.

De pe lista alimentelor congelate de evitat nu lipsesc nici cartofii prăjiți sau plăcintele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...