„Lipsit de moralitate, foarte intruziv. Cerea 100 de euro pe mediații”/Profesorul de la Sf. Sava acuzat de viol, descris de o elevă

„Lipsit de moralitate, foarte intruziv. Cerea 100 de euro pe mediații”/Profesorul de la Sf. Sava acuzat de viol, descris de o elevă

Profesorul Sorin Spineanu-Dobrotă, de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a violat și agresat sexual doi adolescenți minori, în vârstă de 16, respectiv, 17 ani.

Liceul în care bărbatul, în vârstă de 51 de ani, predă Economie este considerat printre cele mai bune din România: în acest an, cea mai mică medie cu care s-a intrat la „Sava” a fost 9,52.

Un cadru didactic și o elevă a liceului au mărturisit, pentru totuldespremame.ro, că profesorul avea un comportament lipsit de moralitate, lipsea des de la cursuri și se lăuda cu influența pe care o are în Ministerul Educației.

Comportamentul profesorului în școală este de mult timp subiect de discuție printre profesori și elevi.

„Vorbea mereu la telefon cu ”Ministerul”, se purta urât cu unii elevi și cu unii profesori”, ne-a spus un cadru didactic.

„Sinceră să fiu, nu mă surprinde ceea ce s-a întâmplat, pentru că tot timpul mi-a lăsat impresia unui profesor lipsit de moralitate. Era foarte intruziv și se purta ca unul de-al nostru: dacă mâncam, venea și ne lua din mâncarea de pe bancă fără să ceară sau ne lua sticlele și bea apă din ele. Efectiv pare genul fără limite”, ne-a spus o elevă.

O altă nemulțumire a copiilor este legată de faptul că le punea note „pe ochi frumoși”.

În rândul lor, profesorul este celebru și pentru că făcea meditații cu elevii școlii care se pregătesc pentru admiterea la Facultatea de Drept „cu prețuri exagerate, peste 100 de euro/ ședință”.

Conform legii, profesorii nu au voie să facă meditații cu propriii elevi.

Profesorul este angajat și al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (instituție aflată în subordinea Ministerului Educației) și a făcut parte din proiectul „TeleȘcoala” (lecții TV pentru elevi), difuzat pe TVR.

Faptele pentru care este suspectat profesorul s-au petrecut în 2021 – viol și agresiune sexuală, însă plângerile au fost depuse abia acum, la 3 ani de la comiterea faptelor.

„La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în mun. București, sector 3, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, conform comunicatului de presă emis de procurori.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite