Lipsa unui leadership puternic determină românii să nu aibă încredere în angajator (studiuu)
Lipsa unui leadership puternic face ca românii să nu aibă încredere în angajator, salariul șefului nefiind la fel important pentru angajați, precum în alte țări, reiese din studiul "Generațiile urbane: Cât ne costă încrederea angajaților?", realizat de EY.
Stabilitatea locului de muncă nu se află printre primii factori care determină angajații români să aibă încredere în angajatori.
Conform sursei citate, 24% dintre angajați au încredere deplină în angajatorul lor. Doar Japonia (21%) ocupă un loc apropiat, în condițiile în care România este aproape la jumătatea nivelului de încredere în angajator din încrederea globală.
Studiul mai arată că românii nu sunt la fel de interesați de salariul liderului, precum angajații de la nivel global. Astfel, 16% din angajații români consideră că salariul liderului este disproporționat în raport cu performanța financiară a companiei, în timp ce la nivel global procentul este de 31%. În schimb, lipsa unui leadership puternic reprezintă un factor important pentru 64% dintre angajații români, în ceea ce privește încrederea în angajator. La nivel global, procentul este de 46%.
EY a realizat și un top 5 al efectelor lipsei de încredere în angajator din România. 33% dintre angajați consideră că îi face să fie mai puțin implicați și productivi, 45% muncesc doar minimul de ore necesar, 76% vor să caute alt loc de muncă, 28% critică compania, 27% depun mai puțin efort pentru a face o muncă de calitate.
AGERPRES