Ligia Deca, în zonele afectate de inundații: „Copiii din Galați vor învăța în containere”

Ligia Deca, în zonele afectate de inundații: „Copiii din Galați vor învăța în containere”

Ministra Educației, Ligia Deca, a vizitat mai multe școli inundate din Galați și a propus ca elevii să învețe temporar în containere . Alții însă vor reveni la sistemul hibrid, utilizat și în perioada pandemiei.

ministra educației, Ligia Deca într-o salăă de clasă

Ligia Deca a vizitat școlile afectate de inundații. Sursa foto: PNL

Ministra Educației, Ligia Deca, a vizitat mai multe școli inundate din județul Galați și a propus ca elevii să învețe în containere. Asta, până când unitățile școlare respective vor fi reamenajate. Ministra a declarat că școala s-ar putea desfășura, când situația o cere, in sistem hibrid - fizic și online. „Aici se vor relua cursurile pentru copiii cu clase afectate, se vor relua cursurile hibrid pe laptopuri. Avem și o serie de construcții modulare, vedem unde se vor amplasa. Am considerat oportun să vin, să vedem cum putem ajuta. Unde nu se poate ajunge, procesul educațional e sistat“, a declarat Ligia Deca.

Oficialul a fost însoțit la Galați de secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Vizita a avut ca scop evaluarea nevoii de sprijin a autorităților locale în ceea ce privește reluarea în siguranță a cursurilor în localitățile cu școlile și grădinițele inundate.

Ministra educației, Ligia Deca, în vizităla o școală inundată

Ministra Ligia Deca a propus reluarea orelor în construcții modulare de tip container. Sursa: PNL

Peste 40 de școli din Galați au activitatea afectată

Din datele Ministerului Educației , în total, în județul Galați, este afectată activitatea a 41 de unități de învățământ. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Galați, mai multe școli din Galați au cursurile suspendate și nici nu pot desfășura deocamdată cursurile în format online. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Târgu Bujor cu structurile Grădinița cu Program Normal „Căsuța Piticilor” din Târgu Bujor și Grădinița cu program Normal Nr. 1 Moscu. Aceste unități au cursuri suspendate astăzi. Urmează Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Băneasa, cursuri suspendate astăzi doar pentru ciclul gimnazial, Școala Gimnazială „Gheorghe Poalelungi” din comuna Măstăcani cu următoarele structuri: Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Măstăcani, Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Măstăcani, Școala Gimnazială Nr. 3 Măstăcani, Școala Primară Nr. 1 Chiraftei, Școala Gimnazială Nr. 2 Chiraftei, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Chiraftei și Grădinița Nr. 2 Chiraftei (cursuri suspendate astăzi, Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Berești cu structura Grădinița cu Program Normal Nr.1 Berești, cu cursuri suspendate până pe 20 septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

2 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

3 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii

4 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

5 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …