Liderul unei bande din Londra a fost ucis în Republica Moldova de un bărbat pe un scuter electric. Poliția britanică investighează teoria „răzbunării”

Liderul unei bande din Londra a fost ucis în Republica Moldova de un bărbat pe un scuter electric. Poliția britanică investighează teoria „răzbunării”

Liderul unei bande suspectate de a fi în spatele atacului armat din Dalston, în urma căruia o fetiță de nouă ani s-a aflat între viață și moarte, a fost asasinat în Moldova.

pistol 3421795 1280 jpg

Izzet Eren, șeful cunoscutei bande Tottenham Turks din Londra, a fost împușcat de șapte ori în timp ce stătea în fața unei cafenele, purtând pantaloni scurți, pantaloni scurți și o șapcă de baseball în capitala Chișinău, miercuri.

Se pare că bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost ucis pe loc după ce a fost lovit în cap de trei gloanțe trase de un bărbat înarmat care trecea pe un scuter electric. Atacatorul, care purta o cască, a fugit apoi de la fața locului.

Detectivii britanici ar investiga dacă moartea liderului bandei are legătură cu împușcăturile din Dalston, nord-estul Londrei, din 29 mai, relatează The Mirror .

O anchetă a fost lansată după ce o tânără a fost împușcată în cap și grav rănită, în timp ce trei bărbați, în vârstă de 26, 37 și 42 de ani, au fost, de asemenea, loviți de gloanțe.

Una dintre ținte era un membru al bandei rivale Hackney Bombers, care fusese împușcat anterior în gât de un membru aparent al Tottenham Turks.

Cele două bande au fost implicate într-o dispută de lungă durată pe fondul luptei pentru controlul asupra comerțului profitabil cu heroină.

În cea mai recentă actualizare de luna trecută, Scotland Yard a declarat că fetița în vârstă de nouă ani, care lua masa cu familia ei când a fost împușcată, este încă „critică, dar stabilă”. MailOnline a contactat Poliția Metropolitană pentru o actualizare.

Moartea foarte vizibilă a unui lord de bandă a stârnit temeri că ar putea izbucni mai multe violențe.

O sursă a declarat pentru The Mirror: „Se crede că aceasta are legătură cu împușcăturile din Hackney. Îngrijorarea este că totul va începe acum, așteptându-se represalii asupra Hackney Bombers”.

O purtătoare de cuvânt a Scotland Yard a declarat: „Poliția Metropolitană este la curent cu rapoartele privind moartea unui bărbat în vârstă de 41 de ani în capitala Moldovei, Chișinău. În acest moment, numele bărbatului care a murit nu a fost confirmat oficial de autoritățile moldovene”.

Eren a fost închis pentru 21 de ani în 2015 pentru infracțiuni cu arme de foc în Londra - dar fusese transferat la o închisoare din Turcia în 2019.

El a fost arestat în Moldova acum doi ani, după ce a fugit din închisoarea turcă după doar o lună.

Comandantul Poliției Metropolitane, Fiona Mallen, a declarat la momentul respectiv că procedurile de extrădare erau în curs de desfășurare, dar el ar fi fost eliberat ulterior. Se crede că el a condus operațiunile bandei în Regatul Unit în timp ce era în libertate.

În 2015, unul dintre membrii bandei sale a fost împușcat mortal de poliție în fața Wood Green Crown Court, în nordul Londrei, în timpul unei evadări eșuate din închisoare.

Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani, a fost împușcat mortal în timp ce ofițeri înarmați interveneau. Eren aranjase ca banda sa să îl elibereze din dubă.

Vărul său, Ozcan Eren, 32 de ani, a fost încarcerat pentru că a încercat să își elibereze ruda.

Violențele sângeroase au cunoscut perioade de acalmie, dar par să se fi reaprins din nou la sfârșitul anului 2022.

DJ-ul turc Mehmet Koray Alpergin, 43 de ani, și prietena sa Gozde Dalbudak, 34 de ani, au fost torturați și uciși într-un bar de vinuri gol de pe White Hart Lane, în apropiere de stadionul Tottenham Hotspur.

Trupul lui a fost aruncat într-o pădure din Essex, în timp ce ea a petrecut două zile închisă într-o toaletă înainte de a fi eliberată de răpitorii ei și de a primi bani pentru un taxi.

Doi bărbați au fost găsiți vinovați de uciderea lui în decembrie anul trecut, iar instanței i s-a spus că „crima organizată internațională” a fost în centrul cazului.

În legătură cu cel mai recent incident din Moldova, Ministerul de Interne a declarat că un atacator aflat la bordul unui scuter electric a tras mai multe focuri de armă asupra unui bărbat care stătea pe terasa unei cafenele din cartierul elegant Râșcani din Chișinău. Atacatorul a fugit.

Inspectorul șef de poliție Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru postul național de radio că incidentul poartă amprenta unui criminal extrem de profesionist.

Poliția a postat pe internet imagini filmate de camerele de supraveghere cu presupusul atacator, care purta o cască de protecție.

Ministerul de Interne a declarat că victima figura pe o listă Interpol de persoane căutate, fiind suspectată de trafic de heroină. Cererea sa de azil a fost respinsă, dar procedurile judiciare nu au fost încă finalizate.

Locuitorii au declarat că incidentul a fost practic fără precedent în Chișinău, un oraș plin de verdeață și în general liniștit, cu 780 000 de locuitori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii