Liderii din teritoriu ai PSD îi critică pe Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan

Liderii din teritoriu ai PSD îi critică pe Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan

Un „război cultural” a izbucnit, vineri, pe rețelele de socializare și în fața camerelor de luat vederi, între partenerii de coaliție PNL și PSD. Scandalul a pornit de la autobiografia încă nepublicată a liderului PNL, Nicolae Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”.

După ce președintele PNL a anunțat în urmă cu câteva luni că își va lansa cartea și a împânzit drumurile naționale cu panouri de promovare a volumului, fostul general Ciucă a devenit ținta ironiilor social-democraților, atât în emisiuni televizate, cât și în declarații la evenimente publice. Însă atacurile au fost, până vineri, izolate și rare. La fel de „moale” a fost, până ieri, și răspunsul PNL.

Însă lucrurile s-au schimbat.

Conflictul a escaladat după ce Nicolae Ciucă l-a atacat vineri direct pe liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu.

Ciucă a ironizat „ardoarea” cu care Ciolacu îi ironizează cartea și l-a criticat apoi pe liderul PSD că a făcut „declarații contradictorii” în scandalul doctorițelor acuzate de omor cu premeditare la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, transmițându-i să renunțe la „politicianisme”. În timp ce prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan i-a făcut pe social-democrați inculți spunând că nu se aștepta la dezbateri pe tema cărții lui Ciucă în ședința PSD de vineri, și că ”în frumosul și elegantul sediu din Kiseleff” cei de la PSD ar fi putut să citească etichetele sticlelor de whisky din bibliotecă.

Răspunsul PSD a fost furibund.

Fostul revoluționar Ciolacu „a dat tonul” spunând că fostul general Ciucă este un „om politic slab”, iar liderii județeni PSD ai partidului l-au urmat. Social-democrații au început, după ora prânzului, să scrie pe paginile personale de Facebook texte critice, ironice, inclusiv de ocară, la adresa lui Rareș Bogdan și Nicolae Ciucă.

Redăm mai jos câteva dintre atacurile din ultimele ore lansate pe Faceboook de lideri PSD:

Liderul CJ Suceava, Gheorghe Șoldan:

„Un OmLaș în slujba țării! Acesta este domnul Ciucă, cel care plătește alte milioane din bani publici ca să se cațăre pe cadavre sperând că asta îl va duce în turul doi.

Acest Balzac cu trese închipuit din PNL uită că îl ține în brațe pe însuși domnul Flutur, cel care s-a dat MEDIC în plină pandemie ca să se vaccineze cu nesimțire peste rând, în timp ce oamenii mureau pe capete în Suceava.

Lăsați lecțiile, domnule Ciucă! Ia vedeți cum stă domnul doctor mincinos Flutur cu jurământul lui Hipocrate! De asta ați pierdut la Suceava. De asta veți pierde și la parlamentare, și președinție. Pentru că sunteți lași, răi și ipocriți.

PS: Ciucă nu a publicat încă cartea, pentru că nu a reușit să citească, în două luni, cele 100 de pagini scrise de alții”.

Liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina:

„Rareș iar a schimbat rujul și îi provoacă reacții adverse. PNL-istul cu gura mare şi... atât - Rareş Bogdan - a încercat să facă şi el o aroganţă la adresa social-democraţilor, spunând că „pot să citească etichetele cutiilor de whisky din bibliotecă”. Evident că n-a reuşit decât să îşi pună în cap toţi românii care NU au uitat cine sunt, de fapt, “experţii în sticle”, puşi pe chefuială în instituţiile statului.

Domnule Rareş Bogdan, chiar crezi că oamenii au uitat că, în timp ce i-aţi sechestrat în casă, în plină pandemie, voi, PNL-iştii, beaţi şi fumaţi prin birourile de la guvern?

Cum îţi imaginezi că românii au uitat că, în timp ce guvernul devenise loc pentru chefuri cu whisky şi trabucuri, aţi închis spitale pe bandă rulantă, aţi ţinut bolnavii cronici pe la uşi şi aveţi pe tura voastră oameni care au murit arşi la ATI?!

VOI beaţi şi fumaţi, în timp ce românii îşi îngropau morţii în saci de plastic!

Câtă nesimţire şi câtă ipocrizie să vorbească despre "experţii în sticle" tocmai campionii!”.

Deputatul PSD Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării:

„Doamne iartă-mă, dar cât e de penibil să ne fluture alde Rareș Bogdan&compania mirajul unei cărți care vor schimba destinul tării! De cartea promovată cu 2 milioane de euro pe panouri gigant (a se citi ostașul) ne lovim vizual în toate cotloanele patriei, dar să stăm liniștiți: bănuții obținuți din vânzarea foiletonului către românii fierți pe lectura despre carismaticul ostaș vor merge spre cauze nobile! Măi oameni buni, dacă tot sunteți azi la Bistrița, învățați o zicală de-a locului: “Mai puțin deșteptul nu e prost destul dacă nu-i și fudul. Sau prostia și domnia se plătesc!”. Mai urmează ca cei din poza de mai jos să se apuce și ei de scris, că oameni ne-am făcut! Ps-voi realizați că românii așteaptă lucruri serioase de la politicieni, nu foiletoane cu milioane sparte din banii lor?”.

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea:

„Toți oamenii din "bibliotecile" PeNeLe-ului citesc coperți...?

Criticul de literatură Rareș Bogdan, care a promovat prin toate șanțurile cartea ”Pas cu Pas” a lui Iohannis s-a urcat ulterior în trenul "generalului" Orban, de unde a coborât pentru a declanșa festivalul democrației lui Cîtu. Și-a făcut timp și să desființeze pensiile speciale in 30 de zile, iar azi ne vorbește despre cartea consultanților care scriu în numele ostașului Ciucă. Mă îndoiesc că scrie în carte cum ne-au închis în case în pandemie, în timp ce ei benchetuiau și "citeau" coperțile de la sticlele de whisky, că așa e în bibliotecile PeNeLeului și avem imagini care rămân mărturie.

Agitația este mare, mai ales când suma alocată campaniei de marketing se ridică la cel puțin 4 milioane de euro. Nu știm dacă volumul scris de Nicolae Ciucă este cel mai scump din Europa, dar înțelegem că e lucrarea din care liberalii care visează la funcții publice în diverse instituții vor da extemporalele. ”Știi să reciți din Ciucă? Nu știi? Ghinion!”

Poate că Rareș Bogdan, în noul său rol de critic literar, ne va explica de ce această investiție ar putea fi considerată de interes general și chiar național și cum justifică cheltuirea banilor publici din subvenția primită de PNL. Finanțarea cărții intră sub incidența infracțiunii de delapidare, iar persoane din alte partide au fost condamnate pentru fapte similare. Legea Finanțării Partidelor Politice nu permite cheltuirea banilor din subvenție pentru campanii de marketing ale unor produse comerciale realizate de membrii partidului. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va încheia acest episod din saga Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă & Co”.

Liderul PSD Buzău, fostul ministru Lucian Romașcanu:

„Fiind fost ministru în guvernul Ciucă, am fost reticent în a mă manifesta public despre #CarteaCareNuExistă. Din păcate Dl. Ciucă, în loc de răspunsuri firești la întrebările publice, a ales calea Facebook pentru plasarea unei ironii deplasate la adresa lui Marcel Ciolacu. Consider, prin urmare, că sunt dezlegat de reținerea inițială așa că să purcedem:

Categoria Nicolae Ciucă:

  • e foarte posibil ca Marcel Ciolacu să citească #VolumulInvizibil cu condiția minimală ca Dl. Ciucă să-l scrie personal. Măcar pe acesta, dacă înțelegeți ce vreau să spun...
  • cică banii din vânzări (1.000, 10.000 EUR... dacă nu cumva va fi achiziționat drept carnet de membru PNL de către suflarea galbenă vor merge către cauze nobile. Cred că nobilele cauze ieșeau mai bine dacă primeau valoarea reclamei...
  • Dl. Ciucă zice ferm și personal că: "Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral." Având în vedere enunțul, am marea rugăminte către Dl. Rareș Bogdan să ne explice modul legal în care s-au folosit banii din subvenție.

Și că veni vorba, Categoria Rareș Bogdan:

  • că își câștigă pâinea exclusiv cu gura, nu mai e un secret pentru nimeni. Nu există nimic trecut la realizările dumnealui decât un șir nesfârșit de vorbe. Unele, rarisime, mai bune, altele doar elanuri de conjunctură, înălțând sau coborând personaje cu timbrul vocii sale, funcție de ce i se suflă în cască
  • la capitolul "gura păcătosului" trebuie menționată alăturarea #OpereiNecunoscute de Capra cu trei iezi și de Cățeluș cu părul creț, creații dragi lui. Bănuiesc că Dl. Ciucă l-a umezit în lacrimi de recunoștință.
  • tot la capitolul menționat nu trebuie uitat panseul de imensă adâncime al Rareșului, citez din memorie: "stânga distribuie ce produce dreapta.... stânga asta știe, să distribuie sărăcia...". Deci, ce produce dreapta? Exact!
  • a mai scos una Rareș, cum că pesediștii citesc doar cutii de whisky. Test pentru Rareș: să trimită pe adresa redacției numele și prenumele membrilor PSD care citesc niste whisky în imaginea de mai jos.

Acestea fiind spuse, să vină #CarteaMinune!”.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…