Leguma minune pentru femeile de peste 40 de ani. Rețeta recomandată de Carmen Brumă
Promotoare a unui stil de viață sănătos, Carmen Brumă (46 de ani) le-a împărtășit femeilor trecute de 40 de ani secretele unei alimentații sănătoase. Conform experienței sale, există o legumă care n-ar trebui să lipsească din dieta celor care au ajuns la menopauză sau se pregătesc de această nouă etapă.
Carmen Brumă. FOTO Facebook Carmen Brumă
Cu o siluetă admirabilă, Carmen Brumă își păstrează forma fizică prin exerciții regulate și o dietă echilibrată, potrivit Click!. Recent, a împărtășit fanilor săi un exemplu de meniu sănătos: o salată delicioasă cu ficăței de pui la cuptor, cu o varietate de 7-8 legume, printre care și fenicul.
Vedeta a amintit că femeile care au trecut de vârsta de 40 de ani ar trebui să integreze în dieta lor o cantitate semnificativă de fibre pentru combaterea balonării, o problemă comună și neplăcută.
Carmen Brumă a explicat și de ce recomandă feniculul este o legumă aromată, cu proprietăți excepționale care ajută mai ales digestia
„Are conținut foarte bun de magneziu, potasiu și vitamina K, o vitamină foarte importantă pentru sănătatea oaselor, subiect sensibil în cazul femeilor, când se apropie menopauza”, a mai punctat partenera de viață a lui Mircea Badea.
Salată ușoară cu fenicul
Ingrediente: 1 bulb de fenicul proaspă t, tăiat subțire, 1 măr verde, tăiat cubulețe, 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire, 1 cană de frunze de rucola, 1/2 cană de nucșoară, prăjită, sucul de la o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare și piper, după gust.
Tăiați feniculul în felii subțiri, cubulețe mărul și tăiați ceapa roșie în felii subțiri. Prăjiți nucșoara într-o tigaie la foc mic până devine ușor auriu. Într-un bol mare, amestecați feniculul tăiat, mărul cubulețe, ceapa roșie și frunzele de rucola.
Sursa: adevarul.ro