Leguma cu puține calorii care trebuie consumată pe caniculă: răcorește mult și hidratează perfect

Leguma cu puține calorii care trebuie consumată pe caniculă: răcorește mult și hidratează perfect

Datorită conţinutului mare de apă, 95%, este potrivit în cure de slăbire, detoxifică organismul, hidratează şi ameliorează ulcerul gastric datorită mineralelor. Specialiștii spun că este unul dintre cele mai bune alimente care trebuie consumat pe caniculă.

Un aliment banal te ajută să faci față căldurilor extreme FOTO Adevărul

Un aliment banal te ajută să faci față căldurilor extreme FOTO Adevărul

Este vorba despre castravete, o sursă bună de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic şi săruri minerale.

Un castravete de mărime medie are sub 50 de calorii. Această legumă bogată în apă contribuie la hidratarea şi detoxifierea organismului. Totodată, scad pofta de mâncare, tensiunea arterială și combat durerile musculare.

Specialiștii spun că aceștia trebuie consumați în special în anotimpul călduros, atunci când organismul are nevoie de multă hidratare . Poţi pune castraveţi în salate, în sucuri și smoothie-uri, dar îi poți mânca și ca atare.

Castravetele întărește părul și unghiile, elimină petele pielii, ameliorează infecțiile urinare. Este un remediu bun la domiciliu de aplicat pe arsurile pielii.

Curăță rinichii și reglează digestia

Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant. Un castravete mediu este echivalentul unei jumătăți de pahar cu apă. Acest lichid îți va curăța rinichii și vezica urinară, va preveni formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare, relatează doc.ro .

Acest aliment bogat în fibre reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac. Substanțele din compoziția sa pot alcaliniza mediul din stomac, făcându-l mai puțin acid și reducând simptomele gastritei sau ulcerului gastric.

Castraveții echilibrează nivelul glicemiei și simulează producția de insulină. Au un efect moderat și asupra tensiunii arteriale, pe care o pot menține în limite normale.

Se consumă cu tot cu coajă

Medicii ne sfătuiesc să consumăm castraveţi cu tot cu coajă, deoarece în stratul exterior al legumei sunt concentraţii importante de vitamine, minerale şi fibre alimentare. Castraveţii sunt recunoscuţi pentru proprietăţile antioxidante, care contribuie atât la menţinerea frumuseţii pielii, cât şi la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Atenție însă la spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese. În general, orice legumă sau fruct trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă și să frecăm ușor coaja pentru a încuraja eliminarea acestor substanțe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Ucraina a lovit pentru prima dată Rusia cu rachete americane ATACMS!

4 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău

5 VIDEO Fostul polițist Viorel Teacă și-a publicat talonul de pensie, deși susținea că vrea să renunțe la acest drept