Legile justiției: Efectuarea urmăririi penale față de un magistrat, după încuviințarea Secției judecători sau procurori

Legile justiției: Efectuarea urmăririi penale față de un magistrat, după încuviințarea Secției judecători sau procurori

Efectuarea urmăririi penale față de un judecător sau procuror pentru infracțiuni săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviințarea Secției pentru judecători sau procurori, după caz. stabilește un amendament adoptat, marți, de Comisia specială pentru legile Justiției.

Este vorba de o modificare a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, acest amendament fiind adăugat prevederilor anterioare ale art. 42, conform cărora secția pentru judecători a CSM încuviințează percheziția, reținerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători și magistrați-asistenți.

De asemenea, secția pentru procurori a CSM încuviințează percheziția, reținerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori. Aceste dispoziții privind percheziția și reținerea nu se aplică în caz de infracțiune flagrantă. Secțiile CSM se pronunță de îndată după primirea sesizării, mai prevăd modificările.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”