Leana, în drum spre BULĂU, a băut o cafea cu Băse, deh... Discurs FULMINANT
În drum spre bulău, adică spre plenul Camerei Deputaţilor care urmează să discute, miercuri, cererile DNA care o vizează pe Udrea privind ridicarea imunităţii pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, Lenuța s-a văzut, la o cafeluță, cu Băse. Pentru că în această dimineaţă, Traian Băsescu a fost în vizită acasă la Elena Udrea. Întrebată de presă dacă a discutat cu fostul preşedinte Traian Băsescu, ea a afirmat că fostul şef al statului i-a urat să treacă "cu bine peste acest moment".
Dupa scandalul privind voturile exprimate pentru retinerea Elenei Udrea si pentru arestarea acesteia, deputatii au gasit o solutie de compromis in cazul votului exprimat aparent in forma viciata.
Deputatii au transat situatia in felul urmator: au aprobat cererea de retinere a Elenei Udrea, dar nu si cea de arestare formulata de procurorii DNA.
Ora 17.57: Elena Udrea a iesit din sala de plen, impreuna cu consiliera si a intrat in sala unde se numara voturile. "Vreau sa vad ce se intampla" a spus ea.
Ora 16.25: Liviu Dragnea a votat cu bilele la vedere pentru incuviintarea ambelor cereri. Si Alina Gorghiu a votat tot "pentru", la vedere.
Ora 16.20 Se voteaza cererile de retinere si de arestare preventiva, in paralel, in patru urne. Exista cate o urna alba si una neagra pentru fiecare cerere (amintim procedura - bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra inseamna vot "pentru", bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba inseamna vot "contra"). In sala sunt la aceasta ora mult mai putini deputati decat la votul precedent.
Ora 15:56 Din cele 299 valabil exprimate, 193 a fost pentru inceperea urmaririi penale, 106 impotriva si sase nule.
Ora 15.40 S-a incheiat votul, 325 de parlamentari au votat. Cei mai multi deputati nu au votat cu bilele la vedere. Mai multi deputati ii acuza pe colegii din PSD ca au votat impotriva ridicarii imunitatii parlamentare a Elenei Udrea.
***Discursul Lenuței în fața deputaților***
Sunt a treia oara in fata dumneavoastra. Am stat 7 zile in arest preventiv, apoi in arest la domiciliu, apoi 72 de zile in arest preventiv, apoi in penitenciar la Targsor.
Pentru a treia oara in opt luni vin sa vorbesc. Cazul Elena Udrea este doar forma cea mai acuta a luptei pentru preluarea puterii.
Tinteste acapararea puterii de catre un sistem format din servicii secrete, reprezentanti de forta.
Perdeaua de fum este lupta anticoruptie. Un demers genial, pentru ca are suportul popular.
Nimic nu merita sa abandonam statul de drept si democratia. Nu avem voie sa uitam ce s-a intamplat in timpul dictaturii lui Nicolae Ceausescu.
Da, avem nevoie ca cei care gresesc sa plateasca. Toate acestea trebuie facute in spiritul statului de drept.
Politicienii, buni sau rai, merg in fata poporului. Sistemul nu se supune judecatii poporului, odata ce ajunge la putere nimic nu il mai poate opri, doar o revolutie.
Sistemul nu are fata.
Ce stat de drept este acela in care un om este arestat preventiv nu este intrebat macar de acuzatiile care i se aduc?
Ce pericol o reprezinta un om aflat sub control judiciar de 130 de zile? Ce fapte recente ale mele justifica o noua cerere de arestare?
Sunteti chemati sa dati un vot in orb. Trebuie sa fiu redusa la tacere, pentru ca atunci cand am iesit nu am tacut.
Trebuie sa fiu trimisa in beci.
Urmarirea penala nu incepe in momentul in care dvs dati un vot. Procurorul da o rezolutie de urmarire penala. Insa nici macar aparenta de legalitate nu ii mai intereseaza.
Am ajuns de frica propriilor slabiciuni, complexati de imaginea publica pe care o avem, de credibilitatea scazuta a institutitiei, sa fim din ce in ce mai mult arma prin care sistemul actioneaza impotriva noastra.
Cazul Ponta arata implicarea DNA in lupta politica. Este evident ca se incearca schimbarea guvernului Ponta.
In democratie, guvernarile se schimba prin vot popular.
La fel se doreste schimbarea celui de-al doilea om in stat.
Nenumarate dosare care apar ca ciupercile dupa ploaie pe numele meu. Cei care ma aresteaza azi au stat cu mine la masa. De ce nu au spus de atunci? Ori au fost complici, ori nu au stiut si au fost incompetenti, ori eu nu sunt corupta.
Indiferent cat de parteneri cu sistemul va considerati, fiti convinsi sa va veni si randul vostru. ...Plecati de buna voie acasa sau plecati la puscarie.
Spre deosebire de celelalte doua dosare, in acest caz stiu lucruri si le voi spune daca sunt intrebata.
Nu am luat niciodata bani de la Buzaianu. Daca vobim insa de acuzatii de finantare a campaniilor electorala, atunci cred ca discutia trebuie sa fie onesta, sa se refere la toata clasa politica din ultimii 26 de ani.
Aceasta practica a finantarii cmapaniilor duce la coruptie, pentru ca cei care dau bani vor sa si-i recupereze ulterior prin contracte cu statul.
Denuntatorii raman liberi in baza noului cod penal. Oameni prinsi cu spaga dau vina pe deputati pentru a scapa.
Nu am fost cel mai bun ministur, nu am fost cel mai corect politician. Mereu am ales sa spun adevarul. Va spun dvs adevarul despre ceea ce stiu.
Resping acuzatiile in mod categoric in forma in care le-a facut parchetul.
Oamenii economici autohtoni umplu puscariile, isi inchid firmele si lasa loc companiilor multinationale.
----------
Vinerea trecută, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată în Comisia juridică. Deputaţii jurişti au aprobat doar cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea. Cererile au legătură cu noi fapte, a comunicat săptămâna trecută DNA.
Udrea consideră că totul "a fost făcut pe repede înainte'' în cazul său, susţinând că nu a fost audiată şi că s-a transmis Parlamentului cererea de urmărire penală şi de arestare preventivă în condiţiile în care mai întâi trebuia începută urmărirea penală.
"Cred că colegii jurişti au fost logici când au analizat solicitarea: sunt în control judiciar, o instanţă a decis că nu sunt pericol pentru societate. Cum am devenit pericol în ultima lună în aşa fel încât DNA să ceară arestare preventivă în cazul meu? Nu am fost audiată. Poate dacă DNA nu s-ar fi grăbit cu acest circ al arestării preventive, ci m-ar fi chemat să îmi ia declaraţii poate ar fi constatat că ştiu lucruri, le voi spune şi poate nu mai era nevoie să trimită cerere de arestare preventivă. Un al treilea argument: s-a transmis şi cerea de urmărire penală şi de arestare preventivă în condiţiile în care întâi trebuie începută urmărirea penală, abia ulterior s-ar putea cere arestarea preventivă. Totul a fost făcut pe repede înainte. Să o mai arestăm pe Elena Udrea", a declarat fostul ministru, la Parlament.
Udrea a mai spus că ar trebui instituită "o procedură în Statut (Statutul deputaţilor - n.r.), procedura Elena Udrea". "Deci, periodic avem o procedură de vot pentru arestarea Elenei Udrea. Mă gândesc că e bine să o punem în Statut", a adăugat Udrea.
Plenul Camerei Deputaţilor urmează să discute, miercuri, cererile DNA care o vizează pe Elena Udrea privind ridicarea imunităţii pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă. Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile.