„Lacomul”, celebrul pinguin al Grădinii Zoologice din Baltimore, a murit la 33 de ani. A lăsat în urmă peste 200 de urmași

„Lacomul”, celebrul pinguin al Grădinii Zoologice din Baltimore, a murit la 33 de ani. A lăsat în urmă peste 200 de urmași

O grădină zoologică din Baltimore deplânge moartea unui pinguin african care a reușit să salveze specia sa de la dispariție, lăsând în urmă peste 200 de urmași și trăind mult mai mult decât se aștepta, conform The Guardian.

Pinguin

Pinguinii africani sunt considerați o specie protejată. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Este vorba despre Greedy (Lacomul), care a fost eutanasiat din pricina unor probleme de sănătate asociate vârstei sale: 33 de ani, adică mult peste speranța medie de viață de 18 ani a pinguinilor africani, se arată într-un comunicat al grădinii zoologice din Maryland.

Această pasăre a fost incredibil de importantă pentru existența continuă a pinguinilor africani în întreaga lume”, a spus Jen Kottyan, conservator de păsări și lider de program la grădina zoologică din Maryland.

Conform lui Kottyan, Greedy a contribuit la nașterea a 230 de descendenți din cinci generații : copii, nepoți și stră-stră-strănepoți, împiedicând astfel dispariția unei specii care, totuși, se confruntă cu un risc serios de dispariție în următorul deceniu.

Greedy și partenera sa de viață au ajuns la grădina zoologică în anul 1992 și au fost împerecheați doi ani mai târziu, conform informațiilor oferite de Kottyan.

Kottyan a spus pentru Washington Post că numele pinguinului a venit de la agresivitatea cu care aduna pește, precum și material pentru cuib de la ceilalți pinguini de la grădina zoologică.

Grădina zoologică din Maryland a anunțat că găzduiește cea mai mare colonie de pinguini africani din America de Nord, care sunt originari de pe coastele Namibiei și Africii de Sud.

Pinguinii africani sunt considerați o specie protejată, însă acest lucru nu a împiedicat scăderea dramatică a numărului lor, se arată în declarația grădinii zoologice, care și-a deschis porțile în 1876.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Un avertisment care dă fiori... „Ordinea mondială este sub cea mai mare amenințare de la Războiul Rece încoace”