La vârsta de 87 de ani, Papa Francisc a plecat în cea mai lungă călătorie din pontificatul său

La vârsta de 87 de ani, Papa Francisc a plecat în cea mai lungă călătorie din pontificatul său

Între 2 și 13 septembrie 2024, Papa Francisc se află în cea mai lungă călătorie din întreg pontificatul său. Va merge în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timor Est și la Singapore. În cele 12 zile va parcurge 33.000 de kilometri și va susține 16 discursuri.

Papa Francisc se află în cea mai lungă călătorie din pontificatul său Foto: Vatican News

Papa Francisc se află în cea mai lungă călătorie din pontificatul său Foto: Vatican News

Papa Francisc pleacă luni, 2 septembrie, de la Roma cu direcția Jakarta, în Indonezia, pentru cea mai lungă călătorie apostolică a pontificatului său. În cele 12 zile ale călătoriei, acesta va avea întâlniri pastorale și oficiale în trei țări din Asia – Indonezia, Timorul de Est și Singapore – și în Papua Noua Guinee, în Oceania.

„Încep astăzi ( 2 septembrie n. red.) o călătorie apostolică în câteva țări din Asia și Oceania. Vă rog, rugați-vă pentru roadele acestei călătorii”, a transmis Papa Francisc pe platforma de socializare X, fostă Twitter.

Cu o distanță generală parcursă în avion de peste 32.800 de km, călătoria este cea mai lungă a actualului pontificat. Nu este, însă, cea mai lungă din istoria papilor. Recordul este deținut de Sfântul Ioan Paul al II-lea care, în 1986, cu o călătorie de 13 zile în Bangladesh, Singapore, Fiji, Noua Zeelandă și Australia a însumat 49.000 km, susține Vatican News.

Pe parcursul vizitei, papa va prezenta, printre altele, 16 discursuri (în italiană și spaniolă), va semna o declarație comună cu marele imam de Jakarta și va vizita împreună cu acesta așa-numitul ”Tunel al prieteniei” din capitala Indoneziei.

Potrivit programului, papa pleacă de la Roma luni, 2 septembrie, la ora 17.15 de pe aeroportul internațional „Leonardo Da Vinci” (Fiumicino) cu direcția Jakarta, capitala Indoneziei, unde ajunge marți, 3 septembrie, la ora locală 11.30, la scurt timp de la sosire urmând să aibă loc primirea oficială.

Călătoria reprezintă un pas important către întărirea legăturilor dintre Biserica Catolică și Asia, un continent în care creștinismul crește semnificativ.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot

4 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

5 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk