La primul atac asupra Fâșiei Gaza, israelienii au fost folosite corvete Sa'ar 6 echipate cu arme de ultimă generație | VIDEO

La primul atac asupra Fâșiei Gaza, israelienii au fost folosite corvete Sa'ar 6 echipate cu arme de ultimă generație | VIDEO

Corvete Sa'ar 6 au fost folosite pentru a ataca Gaza pentru prima dată în timpul războiului actual cu Hamas, a dezvăluit luni armata israeliană (IDF).

Atacurile de pe navele Oz și Magan Sa'ar 6 au lovit infrastructura Hamas de asamblare a armelor, precum și poziții și posturi de observație pentru comandourile navale Hamas.

Navele au la bord 18 sisteme de luptă cu tehnologie avansată și de precizie diferite, dintre care o mare parte au fost dezvoltate în Israel, iar trei dintre ele au devenit complet operaționale în ultimele șase luni.

Corvetele Sa'ar 6 au la bord un sistem combinat de apărare antiaeriană, format din Barak-8 și C-Dome. Marina spune că utilizarea ambelor sisteme va fi definită în funcție de amenințare. "În unele scenarii, vor fi lansați ambii interceptori", a declarat o sursă israeliană.

Nava Sa'ar 6 de 90 de metri lungime și 2.000 de tone are o viteză maximă de 24 de noduri cu o rază de acțiune de 2.500 de mile marine. Deși nu sunt cu mult mai lungi decât predecesoarele sale Saar 5, a fost construită pentru a face față mai bine mării agitate și pentru a rămâne pe mare mai mult timp.

„Experimentul a inclus practicarea de manevre și operațiuni împotriva submarinelor, altor nave de suprafeța, aeronavelor, manevre pentru protejarea activelor strategice și inspecții ale navelor suspecte”, a spus un purtător de cuvânt al IDF, citat de JP.

Corvetele Sa'ar 6 sunt concepute în principal pentru a proteja zona maritimă exclusivă a Israelului, care include uriașele rezervoare de gaz din Mediterana. Acestea se afla pe lista de ținte a grupării teroriste Hezbollah din Liban.

Sistemul Barak-8 este fabricat de Israel Aerospace Industries (IAI). Potrivit companiei, Barak 8 oferă cea mai bună protecție împotriva unei varietăți de ameninţări aeriene și muniții, inclusiv avioane, elicoptere, avioane fără pilot și rachete.

Barak 8 poate funcționa pe timp de zi și pe timp noapte, indiferent de condițiile meteorologice, și face față cu succes unui număr mare de ameninţări aeriene, chiar și în scenarii de saturație severe. Sistemul are un timp de reacție foarte scurt și o capacitate rapidă de lansare a rachetelor, cu o acoperire de 360 de grade.

Sistemul de apărare navală C-Dome este fabricat de Rafael și se bazează pe Iron Dome și este conceput pentru a proteja eficient navele de luptă împotriva unui set mare de amenințări moderne. C-Dome face față atacurilor prin angajarea simultană a mai multor ținte. Timpul de reacție, potrivit Rafael, este foarte scurt și permite angajări automate și semiautomate.

Lansatorul este instalat sub puntea navei. C-Dome utilizează propriul radar de supraveghere și nu necesită un radar de control al focului dedicat. Sistemul de comandă și control al sistemului de armament este perfect integrat cu sistemul de management al luptei de care dispune o navă de tip Sa'ar 6, facilitând operarea sistemului. Rafael subliniază că C-Dome utilizează interceptorul Iron Dome, dovedit în luptă, care a realizat deja peste 1500 de interceptări cu succes.

În ultimii doi ani, navele Sa'ar 6 au trecut prin teste operaționale ample.

Corvetă Sa'ar 6

Corvetă Sa'ar 6

În aprilie, Israelul a anunțat că sistemele radar foarte avansate ale corvetei Sa'ar 6 purtătoare de rachete au fost utilizate cu succes în martie 2021 pentru a ajuta la urmărirea unei drone de atac iraniene și pentru a ajuta o aeronavă F-35 pentru a doborî drona.

Deși incidentul fusese anunțat chiar mai devreme, în aprilie a fost prima dată când a fost dezvăluit că metoda de identificare și urmărire a dronei de atac a fost prin intermediul unei nave israeliene.

Până atunci, mulți au spus că un radar israelian fie terestre, fie aeriene a surprins drona de atac iraniană, mai ales că un avion F-35 o doborâse.

Trei dintre cele patru nave Sa'ar 6 care au fost construite în Germania au finalizat recent procesul pentru a fi considerate operaționale, care a inclus instalarea tuturor celor 20 de sisteme de luptă - majoritatea de fabricație israeliană - în timp ce a patra navă va finaliza procesul în lunile următoare.

Marina israeliană a adăugat mai multe sisteme avansate pentru a spori capacitatea noilor sale corvete Sa'ar 6 de a îndeplini misiuni mai complexe în Marea Mediterană și în alte mări și oceane, potrivit Defence Industry Europe.

Sa'ar 6 vine, de asemenea, echipată cu două interceptoare de rachete Naval Dome pentru rachete (versiunea maritimă a Iron Dome de la uscat).

Pe lângă sistemele de apărare antirachetă de interceptare, navele au și 16 rachete antinavă, un tun principal Oto Melara Super Rapid de 76 mm, două tunuri Typhoon de 25 mm și două lansatoare de torpile de 324 mm pentru torpilele ușoare MK54. Fiecare navă de ultimă generație este, de asemenea, echipată cu sisteme de război cibernetic și electronic.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...