La doar 15 ani, un băiat s-a sinucis în Penitenciarul Oradea

La doar 15 ani, un băiat s-a sinucis în Penitenciarul Oradea

Un băiat de 15 ani s-a sinucis duminică, 15 septembrie, la Penitenciarul Oradea. Minorul și-a pus capăt zilelor chiar în celulă, la mai puțin de două săptămâni după ce a fost arestat. Personalul medical al penitenciarului a încercat să-i aplice manevre de resuscitare, dar băiatul nu a putut fi salvat.

Adolescentul s-a spânzurat cu cablul telefonului din camera de deținere și nici măcat echipajul SMURD sosit la fața locului nu l-a putut resuscita.

Băiatul de 15 ani fusese arestat la începutul lunii septembrie, pentru furt calificat.

„Vă informăm că în data de 15.09.2024, la ora 15.53, cu ocazia desfășurării activităților administrative din cadrul secției, un deținut minor custodiat de Penitenciarul Oradea din data de 06.09.2024, arestat preventiv pentru infracțiunea de furt calificat, a fost găsit spânzurat cu cablul de la telefonul aflat în dotarea camerei de deținere, de către supraveghetorul secției”, a anunțat Adina Bîrda, purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului Oradea, citată de bihoreanul.ro.

Chiar dacă echipajul SMURD a sosit la Penitenciarul Oradea în mai puțin de 13 minute de la apel, minorul nu a putut fi resuscitat și a fost declarat mort la ora 17.00.

La Penitenciarul Oradea s-a deschis o anchetă internă cu privire la moartea băiatului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii