La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm pește: primul semn de prospețime. Ponturi de la chef Joseph Hadad

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm pește: primul semn de prospețime. Ponturi de la chef Joseph Hadad

Alegerea peștelui, mai ales în sezonul cald, trebuie făcută cu multă atenție, deoarece un produs alterat ne poate afecta grav sănătatea. Chef Joseph Hadad oferă câteva sfaturi în legătură cu achiziționarea peștelui . E bine să știți și câteva ponturi care vă asigură un preparat proaspăt.

Peștele proaspăt se recunoaște după ochi FOTO Shutterstock

Peștele proaspăt se recunoaște după ochi FOTO Shutterstock

Pe blogul său, cunoscutul bucătar face câteva recomandări în ceea ce privește cumpărarea peștelui.

"În primul rând, când vă decideți să cumpărați pește, trebuie să fiți atenți la cum arată. Este primul indicator al prospețimii. Da, ochii limpezi sunt un indicator, însă de multe ori aceștia se tulbură foarte repede după pescuire, așa că trebuie să aveți și alte criterii după care să îi judecați. Pielea trebuie să fie destul de fermă și elastică, astfel încât la presarea ușoară să se ridice înapoi.

Vă spuneam să țineți cont de mirosul care, oricât de specific ar fi, nu trebuie să fie prea puternic, aceasta indicând un pește învechit. Prospețimea se simte în miros, atât la întregul stand, cât și în bucata de pește pe care vreți să o cumpărați. De asemenea, este important ca pielea să fie umedă, să fie ținut în fulgi de gheață și solzii să fie lipiți de piele. În momentul în care aceștia se desprind de piele, sunt uscați și ridicați în vânt, este semn că peștele este vechi", arată chef Hadad.

Culoarea pielii trebuie să fie uniformă

Dacă atunci când îl cureţi, peştele pierde mult sânge, este semn bun: peştele a fost prins recent şi arată că nu a fost ţinut într-un congelator. În cazul în care ai în faţă un peşte deja curăţat de solzi îi nu ii mai poţi folosi drept criteriu de selecţie, este indicat să inspectezi pielea şi carnea acestuia. Culoarea pielii trebuie să fie uniformă, fără pete, iar carnea fermă şi elastică. Dacă apeşi cu degetul în abdomenul peştelui , acesta ar trebui să revină imediat la forma iniţială. În cazul în care carnea este moale, înseamnă că peştele este alterat.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!