La ce îi folosește lui Vladimir Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Vladimir Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios cunoscut sub numele de „The Buzzer“ pentru a împărtăși informații de război secrete cu acoliții săi, a declarat un expert.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Expertul în război electronic, profesorul David Stupples, a spus că bătrânul despot , în vârstă de 71 de ani, ar putea „rezerva” ciudatul „semnal al mortului” pentru a ajuta Rusia să supraviețuiască războiului nuclear .

UVB-76 este un post de radio rusesc pe unde scurte care emite în fiecare zi de la sfârșitul anilor 1970.

În afară de faptul că are legătură cu armata, scopul său nu a fost niciodată confirmat oficial - ceea ce a dat naștere unor teorii ale conspirației.

Mulți cred că este un instrument militar de comunicare - posibil folosit pentru a comunica cu stații aflate la distanță sau pentru a activa anumite unități militare.

Unii cred chiar că face parte dintr-un sistem de „comutator al omului mort”, care ar declanșa automat un răspuns militar în cazul unui atac asupra Rusiei .

UVB-76 emite pe frecvența de 4625 kHz și se caracterizează printr-un sunet straniu care bâzâie 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

Zgomotele sunt întrerupte ocazional de mesaje vocale misterioase în limba rusă - constând în secvențe de numere și cuvinte, considerate a fi mesaje codate.

Profesorul David Stupples, cercetător principal în domeniul războiului electronic, a auzit prima dată despre misterioasa frecvență radio rusească în anii 1990.

„Știm unde sunt emițătoarele în Rusia. Știm că este militar“

„Este o sursă militară. Deci știm asta. Și știm unde sunt emițătoarele în Rusia. Știm că este militar. Așa că atunci trebuie să speculezi de ce [rușii] îl folosesc.

Se înțelege că stația fantomă are turnuri situate chiar în afara Moscovei și Sankt Petersburgului“, a declarat pentru The Sun profesorul Stupples.

El a explicat că UVB-76 este o bandă de înaltă frecvență, cunoscută sub numele de HF, disponibilă pentru a fi ascultată pe întreg teritoriul Rusiei - de la capătul său din Indochina până la orașele sale europene.

Avantajul, spune expertul, este că un astfel de semnal poate fi transmis și ascultat fără sateliți și fără internet.

Acest lucru îi facilitează lui Putin și spionilor săi să trimită informații militare literalmente "sub radar".

Asta înseamnă că semnalul nu părăsește niciodată atmosfera. Doar ricoșează de-a lungul a ceea ce se numește ionosferă. Acesta ar acoperi practic întreaga Rusie," mai spune profesorul pentru The Sun.

Și în cazul unui război nuclear în care majoritatea comunicațiilor ar fi distruse, semnalul de înaltă frecvență al lui Putin ar putea funcționa în continuare "în mod normal", a spus acesta.

"Deoarece poate emite pentru întreaga Rusie, în timpul unui conflict nuclear, emiterea semnalelor va fi foarte dificilă din cauza efectelor armelor nucleare", a declarat expertul.

"Dar comunicațiile de înaltă frecvență vor reuși probabil să treacă. Și atunci la ce le-ar folosi? Le-ar folosi pentru a putea comunica întregii Rusii unele dintre instrucțiunile de la centru sau de unde se vor poziționa Putin și apropiații săi în timp de război“. Motivul din spatele transmisiunii continue este simplu, a spus cercetătorul.

Dacă ar înceta să emită și frecvența de 4625 kHz ar deveni liberă de utilizat, oricine ar putea "smulge" semnalul de la ruși.

"Singurul mod în care te poți asigura că banda este disponibilă este să continui să emiți pe ea. Așa că ceea ce face Rusia este să rezerve această frecvență. Fie în cazul unui conflict mondial în care se folosesc arme urâte, fie în cazul în care alte lucruri merg prost, cum ar fi pierderea tuturor comunicațiilor prin satelit", a explicat profesorul Stupples.

Acesta a subliniat că Marea Britanie și Occidentul nu ar trebui să fie alarmate, încă, de utilizarea de către ruși a semnalului radio misterios.

"Putin nu are nevoie de el în acest moment, deoarece are toate comunicațiile prin satelit și nu există nicio amenințare acum - din câte știu eu - la adresa comunicațiilor prin satelit", a spus el.

Țările din Europa împărtășesc de mult timp îngrijorări cu privire la un potențial conflict mondial cu Rusia, în condițiile în care Putin continuă războiul său ilegal din Ucraina.

Teoriile conspirației care privesc postul de radio UVB-76

Postul de radio rusesc UVB-76, cunoscut și sub numele de "The Buzzer", a fost subiectul a numeroase teorii nebunești din cauza naturii sale misterioase.

Comunicații cu spioni

Una dintre cele mai răspândite teorii este că UVB-76 este folosit de agențiile ruse de informații pentru a comunica cu spionii. Bâzâitul repetitiv ar putea fi un marker pentru a menține frecvența ocupată, mesajele vocale ocazionale fiind instrucțiuni codate pentru agenții sub acoperire.

Întrerupătorul nuclear al omului mort

O altă teorie propune ca UVB-76 face parte dintr-un sistem numit "întrerupătorul omului mort", care ar putea declanșa automat un răspuns nuclear dacă stația ar fi offline. Acest lucru ar acționa ca un factor de descurajare, asigurând un atac de ripostă chiar dacă sistemul de comandă și control ar fi distrus.

Experimente de control al minții

Unii cred că postul este implicat în operațiuni psihologice sau experimente de control al minții. Se crede că bâzâitul ciudat și mesajele vocale periodice fac parte dintr-o încercare de a influența sau controla mințile ascultătorilor, fie în general, fie ale unor persoane anume vizate.

Călătorii în timp și universuri paralele

Printre teoriile cele mai ciudate se numără ideea că UVB-76 este un instrument de comunicare cu călătorii în timp sau de accesare a universurilor paralele. Emisiunile misterioase și aparent absurde ale stației sunt interpretate ca mesaje din alte timpuri sau dimensiuni.

Comunicații extraterestre

O teorie mai marginală sugerează că UVB-76 este o legătură de comunicare cu ființe extraterestre. Sunetele neobișnuite și mesajele sporadice sunt considerate de unii ca fiind încercări de a comunica sau de a primi mesaje de la extratereștri.

Experimente

Există, de asemenea, speculații conform cărora stația face parte dintr-o cercetare științifică, posibil legată de studii ionosferice sau de modificarea vremii. Semnalul consistent ar putea fi utilizat pentru a studia condițiile atmosferice sau pentru a experimenta tehnologii de control al vremii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii