La ce folosește bucata de hârtie de sub unele produse la caserolă. Detaliul puțin știut de către consumatori
Puțină lume știe care este utilitatea bucății de material absorbant aflată în multe caserole care conțin carne, legume sau fructe, deși unii oameni s-au întrebat la ce folosește aceasta.
Materialul absorbant de sub carne menține bacteriile la distanță
Cei care cumpără de obicei carne, legume sau fructe din hypermarket, în caserole, au observat, poate, sub produsul respectiv, o bucată de material absorbant. Chiar dacă cei mai mulți nu dau importanță acestui detaliu, este important de știut că, pe lângă faptul că absoarbe lichidul sau umezeala în exces, hârtia respectivă are rolul de a ține bacteriile la distanță și astfel de a ajuta la păstrarea sănătății consumatorilor.
Are proprietăți antibacteriene
Potrivit mirror.co.uk, materialul din caserola cu carne bucată întreagă sau carne tocată , fructe sau legume absoarbe umezeala și excesul de lichid, așa încât produsele să nu se îmbibe și să favorizeze astfel apariția bacteriilor care pot provoca grave probleme de sănătate.
Grație materialului absorbant, carnea își păstrează un aspect mai frumos și se păstrează proaspătă o perioadă mai lungă.
În plus, hârtia absorbantă ajută gospodinele să nu împrăștie prin bucătărie excesul de lichid atunci când deschid caserola.
Aspect atractiv
Nu în ultimul rând, faptul că materialul absoarbe lichidul în exces ajută și la aspectul comercial al produsului, făcându-l mai atractiv și mai „vandabil”.
Materialul respectiv este adesea confecționat din celuloză sau din gel de silicon, totul fiind apoi acoperit de plastic perforat. O singură bucată dintr-un astfel de material poate absorbi până la 40 de grame de lichid, spun specialiștii.
Sursa: adevarul.ro