La Apele Române sunt 3 șoferi angajați la un om de teren

La Apele Române sunt 3 șoferi angajați la un om de teren

Administrația Națională Apele Române (ANAR) are, în medie, 3 șoferi la un angajat care merge pe teren, conform unui răspuns al instituției la solicitarea g4media.ro . ANAR are în total 8721 de angajați, din care 144 dintre ei fac și muncă de teren, iar 447 sunt șoferi. La ABA Prut-Bârlad, Buzău-Ialomița și Jiu sunt angajați câte 5 șoferi la un inspector de teren. În altă situație, o stradă din Constanța a fost rezervată exclusiv angajaților și mașinilor instituțiilor publice, singura din zonă fiind Apele Dobrogea-Litoral și care are în permanență mașinile parcate pe locurile respective.

  • g4media.ro a solicitat ANAR să transmită câți angajați are instituția în total, la nivel național, și defalcat pe fiecare administrație bazinală de apă subordonată, câți din aceștia sunt inspectori care merg pe teren și câți sunt șoferi.
angajați Apele Române sursa foto: G4Media

În cadrul ANAR funcționează 11 administrații bazinale, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (fără oameni care merg pe teren și cu 5 șoferi la 210 de angajați) și Exploatarea Complexă Stânca-Costești (cu un șofer la 59 de angajați și fără oameni de teren).

În total, ANAR are 8721 de angajați, cei mai mulți în ABA Argeș-Vedea (1052), ABA Mureș (952), ABA Siret (923) și ABA Olt (902). Despre ABA Mureș și ABA Prut-Bârlad, Recorder a publicat două investigații care aveau ca subiect politizarea excesivă a instituției și sinecurile din cadrul acesteia .

Administrațiile bazinale cu cei mai mulți șoferi sunt Mureș (79), Siret (50), Olt (49) și Jiu (48), iar administrațiile cu cei mai mulți șoferi/angajat de teren sunt Prut-Bârlad, Buzău-Ialomița, Jiu (5 șoferi/om de teren), dar și Mureș și Siret cu câte 4 șoferi/om de teren.

ABA Prut-Bârlad, ABA Buzău-Ialomița, ABA Jiu: 5 șoferi la un angajat care merge pe teren.
ABA Mureș, ABA Siret: 4 șoferi la un om care merge pe teren.
ABA Crișuri, ABA Olt: 3 șoferi la un angajat de teren.
ANAR (sediul central), ABA Someș-Tisa, ABA Dobrogea-Litoral, ABA Argeș-Vedea, ABA Banat: 2 șoferi la un om de teren.

O stradă pentru Ape

În Constanța, primăria a dispus ca strada învecinată cu sediul ABA Dobrogea-Litoral să fie rezervată pentru instituțiile publice, singura din zonă fiind ABADL (cu excepția ISU care are propria parcare) și care are mașinile parcate în permanență pe locurile respective.

Sediul Apelor este fix în centrul orașului, cu trafic intens și numeroase societăți care activează în zonă, cafenele, restaurante, iar pe bucata de stradă rezervată Apelor funcționează o tipografie, o grădiniță, cabinete medicale și un magazin.

Este vorba de aproximativ 20 de locuri de parcare ce nu mai pot fi folosite în timpul zilei de alte persoane. Decizia a fost luată după ce Primăria Constanța a interzis parcarea în fața ABADL, pe unul dintre principalele bulevarde ale orașului.

parcare constanta sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte
masina apele romane parcare constanta sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte


Citește și:

populare
astăzi

1 O imagine cât o mie de cuvinte...

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

4 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă

5 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?