Kuleba, despre condițiile negocierilor de pace cu Rusia: „De ce trebuie să ne înțelegem asupra a ceva cu agresorul?”

Kuleba, despre condițiile negocierilor de pace cu Rusia: „De ce trebuie să ne înțelegem asupra a ceva cu agresorul?”

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina nu respinge negocierile cu Rusia, ci este gata să le ia în considerare doar atunci când va fi vorba de restabilirea deplină a integrității teritoriale, conform Ukrainska Pravda .

 Dmitro Kuleba

Kuleba: Ucraina se luptă să recucerească fiecare kilometru pătrat din teritoriul său Foto: Arhivă

Nimeni nu respinge opțiunea negocierilor, orice război se încheie cu negocieri, dar întrebarea este în ce poziție te așezi la masa negocierilor. Astăzi, negocierile cu Rusia se desfășoară pe câmpul de luptă, iar acesta este singurul tip de negocieri pe care îl înțelege cu adevărat.

Dar suntem gata să ne așezăm la masă dacă este vorba despre restabilirea completă a integrității teritoriale a Ucrainei. Și articulăm acest lucru foarte clar cu toți partenerii, nici ei nu exclud posibilitatea unor negocieri”, a declarat Dmitri Kuleba, într-un interviu pentru „RBK-Ucraina”.

Potrivit lui Kuleba, partenerii internaționali sunt de aceiași părere că, în prezent, nu există indicatori care să arate că Rusia este pregătită pentru astfel de negocieri serioase sau că au fost deja create condițiile necesare pentru acest lucru

Ministrul a adăugat că, în prezent, Ucraina se luptă să recucerească fiecare kilometru pătrat din teritoriul său ocupat de forțele ruse.

În același timp, Kuleba a sugerat că „o parte din teritoriul Ucrainei va fi eliberat prin mijloace militare, iar o parte, poate, prin mijloace diplomatice

El a menționat că în momentul în care Rusia va da un „semnal serios de pregătire pentru negocieri”, atunci atât Ucraina, cât și partenerii săi vor trebui să „analizeze foarte atent de ce a fost trimis acest semnal”.

Kuleba consideră că Rusia va manifesta „un interes serios pentru negocieri reale în momentul în care își va da seama și se va împăca cu faptul că poziția sa a slăbit cât se poate de mult, că nu poate păstra nici măcar ceea ce a capturat, că va trebui să stabilizeze brusc situația”.

El a adăugat că nu va fi vorba nici măcar de „salvarea feței" (salvarea demnității), ci de păstrarea a ceea ce vor controla în acel moment.

Dar atunci va apărea o întrebare logică: dacă în acel moment vom fi într-o ofensivă de succes și ne vom elibera teritoriile, de ce trebuie să ne înțelegem asupra la ceva cu agresorul? Scopul nostru final este eliberarea teritoriilor noastre. Nu suntem în război cu ei pentru a ne așeza și a conveni undeva că vor rămâne aici”, a mai spus Kuleba.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite