Kovesi despre dosarul diaspora: Au fost audiați și ambasadori

Kovesi despre dosarul diaspora: Au fost audiați și ambasadori

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că, în dosarul "Vot Diaspora 2014" în care a cerut Senatului începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, au fost audiați inclusiv ambasadori.

"Au fost audiați și ambasadori și șefi ai misiunilor diplomatice, au fost audiați și funcționari din cadrul ministerului", a afirmat Kovesi la ieșirea de la CSM.

Anterior, ea a spus că deocamdată suspiciunile procurorilor anticorupție vizează comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale și că Titus Corlățean beneficiază de prezumția de nevinovăție.

"Pot să vă spun că atașat referatului procurorului au fost înaintate 19 volume, copii ale dosarului, în care se regăsesc declarații de martori, persoane sau funcționari care au fost implicați în aceste activități. Sunt documente ridicate de la diverse instituții publice, alte date și informații pe care se bazează probatoriul în acest moment", a mai susținut șefa DNA.

Întrebată dacă Titus Corlățean este singura persoană vizată, Kovesi a precizat că nu poate să răspundă la acest lucru.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul diaspora.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

"În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte", susține DNA.

Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate, indică procurorii.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Mirela Bărbulescu, editori online: Ada Vîlceanu, Simona Aruștei)

Citiți mai mult:

Kovesi cere sesizarea Parlamentului pentru începerea urmăririi penale față de Corlățean în dosarul diaspora


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”