Kovesi despre comasarea DNA cu DIICOT: Nu am cunoştinţă de un proiect oficial

Kovesi despre comasarea DNA cu DIICOT: Nu am cunoştinţă de un proiect oficial

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că nu are cunoştinţă despre un proiect oficial care să prevadă comasarea DNA cu DIICOT, susţinând că o astfel de idee nu este bună.

"Eu nu am cunoştinţă de un proiect oficial. Ştiţi că întotdeauna comentăm proiecte oficial sau propuneri care sunt afişate oficial pe site-ul Camerei sau pe site-ul Ministerului Justiţiei. Deci, nu pot să vă dau un răspuns, pentru că nu am văzut un astfel de proiect", a spus Kovesi într-o conferinţă de presă.

Ea a apreciat că ideea comasării celor două instituţii nu este una bună.

"Sunt două structuri care au ca obiect de investigare fapte total diferite. Dacă va exista un proiect, o să pot să comentez mai mult. Mi-e foarte greu să fac speculaţii pe ceva ce nu am văzut", a mai afirmat Kovesi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu s-a discutat niciodată nici în partid, nici în coaliţia de guvernare despre comasarea DNA cu DIICOT.

"Eu nu înţeleg de ce se tot reîncălzeşte ciorba asta prostească - comasarea DNA cu DIICOT. Noi nu am discutat niciodată nici în partid, nici în coaliţie despre asta şi nici nu avem de gând să discutăm. De ce să se comaseze? Nici vorbă de aşa ceva", a spus Dragnea, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. AGERPRES/(A - autor: Anamaria Toma, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)


populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România” / Mesajele subversive ale pionilor Moscovei care caută sabotori în Europa

5 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile