Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova cu ocazia Ziua Limbii Române

Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova cu ocazia Ziua Limbii Române

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua sâmbătă. 31 august, o vizită oficială în Republica Moldova, cu ocazia Zilei Limbii Române.

foto Klaus Iohannis și Maia Sandu

Klaus Iohannis și Maia Sandu FOTO presidency.ro

Șeful statului român va merge în capitala Republicii Moldova , Chișinău, ca urmare a unei invitații înaintate de Maia Sandu, pentru că în ziua de sâmbătă atât România cât și Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de prezidențiatul român.

„Președintele Klaus Iohannis va transmite la Chișinău un mesaj ferm de sprijin și de încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european”, arată sursa citată.

De asemenea, Președintele României va face un apel către toți partenerii internaționali pentru a continua oferirea de sprijin cuprinzător, previzibil și constant Republicii Moldova, pe toate planurile, în special în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și al riscurilor asociate cu această situație complexă de securitate.

Cu ocazia vizitei, cei doi Președinți vor semna „Declarația comună privind cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”, care va stabili și va întări colaborarea bilaterală în acest domeniu crucial pentru întărirea democrației și stabilității Republicii Moldova.

Ziua Limbii Române se sărbătorește din 2011

În România, Ziua Limbii Române se sărbătorește începând cu anul 2011, deși în Republica Moldova acest lucru e întâmplă din 1990.

În 2011 a avut loc sărbătorirea inaugurală a Zilei Limbii Române în Bucegi, în apropiere de Babele, cu participarea lui Corneliu Leu și Ligya Diaconescu. De atunci, evenimentul a fost organizat și în alte locuri din țară, de la stațiunea Jupiter la Olănești, sub egida Ligii Scriitorilor, organizație condusă de scriitorul Al. Florin Șene și publicat în revista STARPRESS.

Programul a cuprins spectacole de muzică și dansuri tradiționale, recitaluri de poezie susținute de autori români din țară și străinătate, precum și discuții tematice susținute de scriitori și exegeți din România .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Următoarea lovitură de stat a lui Putin

2 A murit la 23 de ani, pentru o poză

3 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

4 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

5 Ce tupeu de borfași! Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria / Reacția MAE