Kim Jong-Un, fotografii rare la o instalație de îmbogățire a uraniului

Kim Jong-Un, fotografii rare la o instalație de îmbogățire a uraniului

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un a efectuat o vizită la o instalație de îmbogățire a uraniului care furnizează material pentru armele sale nucleare. Mai multe fotografii au fost făcute publice vineri, 13 septembrie, pe rețelele de socializare.

Kim Jong Un

Nu se știe când a avut loc vizita la instalația de îmbogățire a uraniului. FOTO Profimedia (Arhivă)

În imaginile cu pricina liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a cerut anterior creșterea producției de „drone sinucigașe” și a susținut că va crește „exponențial” stocul de arme nucleare, poate fi văzut în timp ce inspecta instalația, conform BBC.

Conform agenției oficiale de presă KCNA , dictatorul a cerut ca instalația să-și crească producția de uraniu , care este indispensabil pentru producerea focoaselor nucleare.

Vizita și publicarea fotografiilor a survenit în contextul intensificării tensiunilor în Peninsula Coreeană.

Dl Kim a făcut turul camerei de control a bazei de îmbogățire a uraniului pentru a afla mai multe despre funcționarea generală a liniilor de producție”, a transmis KCNA.

Guvernul de la Seul a condamnat ferm intenția Coreei de Nord de a crește producția.

Nu se știe când a avut loc vizita și nici dacă instalația se află în incinta complexului nuclear Yongbyon, care produce material pentru armele nucleare ale Phenianului.

Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul, este de părere că Phenianul a făcut publice imaginile surprinse la instalație pentru „a se lăuda cu progresul său în domeniul nuclear și a semnala că programul său de înarmare este ireversibil”.

Regimul Kim ar putea, de asemenea, să etaleze faptul că încă se bucură de sprijin diplomatic și economic din partea Rusiei și Chinei, în ciuda consolidării programului său nuclear”, a spus Easley pentru sursa citată.

Nu este cunoscut numărul de arme nucleare, însă conform unei estimări recente, Coreea de Nord ar avea 50, dispunând de suficient material pentru a mai produce încă 40.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct