Kamala Harris și Donald Trump, reacții după atacul armat dintr-un liceu din SUA: Trebuie să punem capăt acestei epidemii de violenţe/Un monstru bolnav

Kamala Harris și Donald Trump, reacții după atacul armat dintr-un liceu din SUA: Trebuie să punem capăt acestei epidemii de violenţe/Un monstru bolnav

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a cerut să se acţioneze în mod decisiv împotriva violenţelor cauzate de arme individuale, după atacul armat dintr-un liceu american în care patru persoane și-au pierdut viața și alte nouă au fost rănite.

Kamala Harris și Donald Trump, reacții după atacul armat  FOTO: Getty Images

Kamala Harris și Donald Trump, reacții după atacul armat FOTO: Getty Images

„Trebuie să punem capăt acestei epidemii de violenţe cu arme de foc în ţara noastră, odată pentru totdeauna. Nu există niciun motiv să se întâmple aceasta”, a declarat candidata democrată la Casa Alba în cursul unui discurs de campanie în statul New Hampshire.

O reacție categorică a avut și candidatul republican la Casa Albă Donald Trump. „Aceşti copii iubiţi ne-au fost luaţi mult prea devreme de un monstru bolnav şi tulburat”, a declarat candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane pe reţeaua sa Truth Social.

Un băiat de 14 ani va fi acuzat de crimă, după ce patru persoane au fost ucise și nouă rănite într-un atac armat la un liceu din Georgia. Colt Gray, un elev al școlii, a fost arestat de doi ofițeri din campus, a declarat un oficial. El va fi judecat ca un adult.

Potrivit BBC, în mai 2023, FBI a analizat amenințările online privind comiterea unui atac armat într-o școală, care puteau fi atribuite lui Gray, ceea ce a determinat poliția locală să îi interogheze pe acesta și pe tatăl său, care au dezvăluit că aveau arme de vânătoare în casă. Nu au fost efectuate arestări la momentul respectiv.

Suspectul a deschis focul miercuri la liceul Apalachee din orașul Winder, ucigând doi profesori și doi elevi, potrivit anchetatorilor. Opt elevi și un profesor au fost răniți.

Poliția a identificat victimele ca fiind profesorii Christina Irimie și Richard Aspinwall și elevii Mason Schermerhorn și Christian Angulo, în vârstă de 14 ani.

Într-o conferință de presă, directorul Biroului de Investigații din Georgia, Chris Hosey, a declarat că arma folosită a fost o „armă de tip AR-platform”.

Într-o declarație, FBI a afirmat că Centrul său național de operațiuni privind amenințările a alertat forțele de ordine locale în mai 2023, după ce a primit informații anonime cu privire la „amenințări online privind comiterea unui atac armat într-o școală într-un loc și la o oră neidentificate”.

Agenția a precizat că, în termen de 24 de ore, anchetatorii au stabilit că amenințările provin din Georgia. Adjuncții șerifului i-au intervievat pe băiat și pe tatăl său, care „a declarat că avea arme de vânătoare în casă, dar subiectul nu avea acces nesupravegheat la acestea”, a declarat FBI.