Jurnalist despre Cumpănașu: O lepră care se cațără pe tragedia unei sărmane rude îndepărtate, pe care nici nu cred c-a cunoscut-o vreodată.

Jurnalist despre Cumpănașu: O lepră care se cațără pe tragedia unei sărmane rude îndepărtate, pe care nici nu cred c-a cunoscut-o vreodată.

Jurnalist despre Cumpănașu: O lepră care se cațără pe tragedia unei sărmane rude îndepărtate, pe care nici nu cred c-a cunoscut-o vreodată.

Jurnalistul Pavel Lucescu se declara „ingretosat” de modul in care Alexandru Cumpanasu se comporta public in cazul Alexandrei. El este convins ca in spatele lui Cumpanasu se afla „baieti din servicii”.

Pavel Lucescu spune ca l-a cunoscut pe Cumpanasu pe cand lucra in trustul Realitatea TV si a obsevat de atunci ca „tipul era un lingusitor sadea, in top 10 ever pe lista mea”. Acum, in cazul Caracal, Cumpanasu se dovedeste a fi „o lepra care se catara pe tragedia unei sarmane rude indepartate, pe care nici nu cred c-a cunoscut-o vreodata”, mai spune Lucescu.

Ce scrie Pavel Lucescu:

„Am așteptat câteva zile sperând că e doar de la emoții.

Dar Cumpănașu s-a dovedit deja a fi cel mai mare impostor și călcător pe cadavre în toată tragedia asta.

L-am avut cu mulți ani în urmă coleg de platou, din ce în ce mai des, la diverse dezbateri pe Realitatea TV, unde eram angajat(în trust, nu în televiziune). Era invitat atât de des fără să-l recomande aparent altceva decât o titulatură hilară gen președintele Asociației pentru Implementarea Democrației, o fantomă de fapt, încât am început să întreb în stânga și în dreapta, la colegi, editori, producători, etc. cine-I tipul și de ce e invitat atât de des. Și în ce calitate, că șefi de ong-uri fantomă erau și pe atunci cu sutele. Toți dădeau din umeri, nimeni nu știa nimic: e pe lista de invitați, era singurul răspuns pe care l-am primit odată de la cineva.

Tipul era un lingușitor sadea, în top 10 ever pe lista mea. Și, evident, în emisiuni nu se remarca decât prin platitudini.

Am văzut apoi cum a evoluat public, iar acum nu mai am niciun fel de îndoială că omul e interfață(proastă, după părerea mea) a unor băieți de prin servicii, care-l folosesc pentru jocurile lor murdare, cu bătaie politică evidentă.

O lepră care se cațără pe tragedia unei sărmane rude îndepărtate, pe care nici nu cred c-a cunoscut-o vreodată.

O greață supremă.”

Prima delimitare publică de controversatul Alexandru Cumpănașu: Camera de Comerț s-a retras din Coaliția pentru Modernizarea României. Fostul beneficiar de fonduri de la Ministerul de Interne rămâne sprijinit de rectori, sindicate și politicieni.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunțat într-un comunicat de presă că se retrage din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), o inițiativă a controversatului Alexandru Cumpănașu, personaj abonat la contracte din fonduri publice.

Camera de Comerț se dezice de acțiunile din ultimele zile ale lui Cumpănașu, care a devenit o prezență constantă în media după ce nepoata sa a fost ucisă de criminalul din Caracal. Cumpănașu a avut ieșiri virulente la adresa mai multo instituții, fără să amintească însă că e unul dintre beneficiarii de fonduri publice de la Ministerul de Interne sau de la Ministerul Culturii. De asemenea, Cumpănașu a fost unul dintre cei care au sprijinit public guvernele PSD din ultimii trei ani. El s-a întâlnit cu guvernul Grindeanu la doar câteva zile după marile proteste provocate de OUG 13, dar și cu premierul Dăncilă.

Cumpănașu s-a remarcat și prin interviul luate ambasadorului rus în România la emisiunea sa de pe Realitatea TV (foto jos).

În acest moment, Cumpănașu este validat de zeci de asociații, sindicate și patronate pe care le-a strâns sub umbrela Coaliției pentru Modernizarea României. Printre ele se numără Consiliul Naţional al Rectorilor – condus de Sorin Cîmpeanu, Consorțiul „UNIVERSITARIA”, Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Națională Sindicală ALMA MATER, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, Asociaţia Municipiilor din România, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, Federația Națională a Sindicatelor din Poliție „SED LEX”.

Anul trecut, Ministerul Culturii a alocat un milion de lei unui proiect de Centenar realizat de ONG-ul lui Alexandru Cumpănaşu, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei. Proiectul a inclus şi o emisiune difuzată la România TV, după cum a dezvăluit G4Media.ro.

Cumpănașu a fost în permanență abonat la bani publici. Publicația Podul.ro arată că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în 2009 de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”. În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ong-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevede acest lucru.

Tot Podul.ro arată că în urmă cu 10 ani, Cumpănașu era acuzat în două plângeri penale, formulate de fostul șef al DGA, Irinel Păun, că a primit de la un alt fost șef al DGA, Marian Sântion, logistică pentru funcționarea unui ONG. La sfârşitul lunii septembrie a anului 2006, ministrul de atunci al internelor, Vasile Blaga, a aprobat un referat înaintat de către fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul Marian Sîntion, referitor la încheierea unui protocol de colaborare între MIRA, prin DGA, şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID-România).

Comunicatul oficial al Camerei de Comerț:

București, 29 iulie 2019: Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) își exprimă deplina compasiune pentru drama trăită de familia domnului Alexandru Cumpănașu, în contextul evenimentelor recente și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Camera de Comerț și Industrie a României nu s-a implicat niciodată în domeniul politic sau administrativ de stat, fiind o instituție apolitică, activitatea instituției noastre rezumându-se numai la a susține necondiționat mediul de afaceri.

Nu este rolul camerelor de comerț și CCIR nu va cere niciodată demiterea unor șefi de instituții militare din România.

În acest sens, Camera de Comerț și Industrie a României își exprimă dezacordul pentru faptul că domnul Cumpănașu angajează numele instituției în diverse declarații publice fără acordul CCIR.

Drept urmare, Camera de Comerț și Industrie din România își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR).





populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”