Județul din România unde se câștigă cel mai bine. Bucurie scurtă pentru Timiș, Clujul rămâne „fruncea”

Județul din România unde se câștigă cel mai bine. Bucurie scurtă pentru Timiș, Clujul rămâne „fruncea”

Timișul a depășit Clujul în ceea ce privește salariul mediu net, devenind județul din România unde se câștigă cel mai bine. Bucuria a fost de scurtă durată pentru bănățeni, deoarece Clujul a fost detronat doar o singură lună, iar proiecțiile INS spun că ardelenii rămân „fruncea” și anii următori.

Clujul rămâne județul din România unde se câștigă cel mai mult. FOTO: PCN

Clujul rămâne județul din România unde se câștigă cel mai mult. FOTO: PCN

Rivalitatea Cluj-Timiș este una dintre cele mai intense competiții urbane din România. Clujul este în top în ceea ce privește salariul mediu net de câțiva ani (cu excepția Bucureștiului), astfel că atunci când Timișoara a depășit capitala Transilvaniei, informația a fost analizată în mai multe publicații economice. Subiectul a fost reluat, zilele trecute, cu ocazia publicării, zilele trecute, a ultimului raport al Institutului Național de Statistică (INS), care indică faptul că, din perspectiva, salariilor, există două Românii.

S-a dat verdictul și s-au încercat explicații: Timișul a depășit Clujul. De ce?

Cunoscutul economist Iancu Guda a abordat subiectul în emisiunea „Banii în mișcare”, difuzată la începutul săptămânii:

Remarc aici un aspect foarte important – Timișul, pentru prima dată în istorie, depășește Clujul. În Timișoara, în special, cred că deja avem mai multă industrie nu doar tehnolologie, așa cum este binecunoscută zona Clujului”.

Economistul a mai precizat că în luna mai 2024, salariul mediu în Timiș se apropia de 6.000 de lei, iar în Cluj era de 5.943.

„E impresionant, având în vede că chiar la sfârșitul anului trecut, în 2023, Clujul avea un avantaj important, undeva la 400 de lei peste Timișoara. Cât de important este să atragi investitori din mai multe sectoare, diversificate, capabili să plătească salarii competitive nu pentru că te forțează statul cu creșterea salariului minim, ci pentru că își permit”, a susținut Guda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Dezvăluiri din documentele militare rusești găsite de ucrainenii intrați în Kursk