Judecătoarea lui Vlad Pascu, sancţionată de CSM. Cât timp va fi suspendată din funcție

Judecătoarea lui Vlad Pascu, sancţionată de CSM. Cât timp va fi suspendată din funcție

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, care a judecat iniţial dosarul accidentului de la 2 Mai în care doi tineri au murit, a fost sancţionată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătoarea  Ancuța Popoviciu FOTO: arhivă

Judecătoarea Ancuța Popoviciu FOTO: arhivă

Procesul de la Judecătoria Mangalia a stârnit revoltă în toată țara din cauza judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu. Magistrata a ajuns în atenția CSM pentru că s-a prezentat la proces mestecând gumă, apoi a întrebat dacă Sebastian Olaru, unul dintre tinerii decedați, este prezent în sală pentru a-i cere buletinul. De asemenea, la un alt termen de judecată l-a întrebat pe tatăl lui, care îi ținea o poză înrămată în brațe, cine este.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, să admită acţiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciară împotriva judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa.

”În baza art.273 alin.(1) lit.e) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pentru o perioadă de trei luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I şi art.271 lit. s) teza a II-a din acelaşi act normativ”, a anunţat, miercuri, CSM.

Decizia luată de magistrați are drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Tragedia s-a produs în zorii zilei de 19 august 2023, când Vlad Pascu a circulat drogat, la volanul unui Mercedes de colecție, cu viteză excesivă, pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai. Tânărul a lovit mortal doi studenți, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, și rănind alți trei studenți din grupul ce se deplasa pe acostament. Inculpatul și-a continuat traseul, părăsind locul accidentului, fiind prins câteva ore mai târziu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 Așa o fi?

5 Se adâncește misterul din jurul dronei ruse S-70 doborâte de un Su-57. De ce s-au aventurat rușii cu două aeronave stealth în spațiul controlat de ucr…