Judecați voi!/PSD declanșează operațiunea „semnături pentru pensionari” pentru a pune presiune pe Guvern să majoreze de la 1 septembrie punctul de pensie cu 40%

Judecați voi!/PSD declanșează operațiunea „semnături pentru pensionari” pentru a pune presiune pe Guvern să majoreze de la 1 septembrie punctul de pensie cu 40%

Liderii din teritoriu ai PSD au cerut insistent, luni seară în ședința conducerii partidului, redeschiderea bisericilor, iar Olguța Vasilescu și Paul Stănescu au vorbit despre o amplă campanie de strângere de semnături de la pensionari pentru creșterea punctului de pensie, transmite Radio Europa Liberă.

Senatorul Niculae Bădălău, cel care se află în cărți pentru o funcție de vicepreședinte la Curtea de Conturi, a cerut în cadrul Comitetului Executiv ca bisericile să fie redeschise, chiar dacă Guvernul nu vrea acest lucru. Poziția sa a fost completată și de luările de cuvânt ale șefilor de organizații din Moldova, dar și de Marcel Ciolacu. Toți au spus că PSD trebuie să aibă o voce puternică pe acest subiect, deoarece tema este foarte importantă pentru electorul social-democrat.

În plină epidemie de coronavirus, PSD declanșează Operațiunea „strângeți semnături de la pensionari”. Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, dar și secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, au anunțat că partidul va demara o amplă operațiune de strângere de semnături de la pensionari, prin care să arate Guvernului că pensionarii susțin ideea majorării pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

  • „Olguța și Stănescu au vorbit despre planul privind strângerea de semnături, dar nu au explicat foarte clar cum vom face asta în perioada de coronavirus, cine se va sacrifica să meargă în stradă. Am înțeles că vor fi trimiși cei de la organizația de pensionari, dar cineva i-a atenționat să nu avem probleme apoi cu protecția datelor cu caracter personal. Olguța Vasilescu a spus că avem nevoie de această campanie, să fie cum au făcut cei de la USR înainte de europarlamentare cu campania fără penali în funcții publice. Mitică Buzatu de la Vaslui a și ironizat-o, că am început să învățăm de la USR să facem campanie. Tabelele cu semnăturile strânse de la pensionari vor să le aducă în Parlament cu ocazia moțiunii de cenzură”, a declarat pentru Europa Liberă un lider de organizație.

Conducerea interimară a social-democraților a prezentat o analiză din care a reieșit că pensionarii au votat în număr redus cu PSD la alegerile de anul trecut, deși în timpul guvernării multe măsuri i-au vizat direct.

„Trebuie să îi readucem aproape pe pensionari sau să cuplăm interesele lor cu ale noastre. Avem nevoie de voturile lor și ei au nevoie ca noi să le majorăm pensia”, a spus un alt lider de organizație.

Discuții pentru devansarea alegerilor locale

Organizațiile din București au spus în cadrul ședinței Comitetului Executiv că și-ar dori ca data alegerilor locale ar putea să fie devansată cu o săptămână față de înțelegerea inițială, în privința datei de 27 septembrie. Ei spun că doresc ca alegerile să aibă loc înainte de venirea studenților și că alianța cu ProRomânia este absolut necesară pentru reușita la locale.

Potrivit surselor G4Media.ro, au existat voci care au cerut ca alegerile locale să fie organizate chiar înainte de începerea școlilor, pe data de 6 septembrie. Motivul ar fi ca școlile să poată fi dezinfectate după alegeri, însă problema ar fi că într-un astfel de scenariu campania s-ar muta in luna august, adică în plină vacanță.

Paul Stănescu a trimis la mijlocul lunii mai o circulară către toate organizațiile, în care li se cere să comunice la centru dacă doresc încheierea anumitor alianțe în plan local și cu ce partid. De asemenea, secretarul general interimar le-a cerut șefilor de organizație ca până la sfârșitul lunii iunie să finalizeze sondajele de opinie „pentru măsurarea potențialilor candidați, din care să reiasă care sunt șansele reale de câștig față de alți posibili candidați și contracandidați pentru aceste funcții”. Într-o lună, doar o treime dintre organizațiile PSD au răspuns la circulara trimisă din Kiseleff.

Președinții organizațiilor județene s-au plâns că au rămas fără bani după ce au cheltuit sume importante din cauza epidemiei de coronavirus. Toți au spus că așteaptă bani la rectificarea bugetară pentru a umple golul lăsat în vistieriile locale și că direcțiile sociale au mari probleme de funcționare în lipsa acestor sume de bani de la bugetul de stat.

Citește integral pe  Radio Europa Liberă


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite