Jude Bellingham salvează Anglia la Euro 2024. Victorie neconvingătoare a favoritei competiției

Jude Bellingham salvează Anglia la Euro 2024. Victorie neconvingătoare a favoritei competiției

Selecţionata Angliei a învins reprezentativa Serbiei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal, găzduit de Germania.

Jude Bellingham a salvat onoarea Angliei la debutul la Euro 2024. Captură TV

Jude Bellingham a salvat onoarea Angliei la debutul la Euro 2024. Captură TV

Serbia a reușit prima pasă corectă după 5 minute și 59 de secunde, potrivit statisticienilor de la Opta și a abia a atins mingea în primele 20 de minute ale partidei, când Anglia a avut o posesie de 85%. Rezultatul startului dezastruos al vecinilor s-a văzut și pe tabelă, Jude Bellingham marcând cu capul după doar 13 minute.

Starul lui Real Madrid, care este deja la al treilea turneu final cu echipa Angliei, a devenit al treilea cel mai tânăr marcator din naţionala Albionului, la 20 de ani şi 353 de zile, fiind devansat doar de Wayne Rooney (care a înscris contra Elveţiei, la Euro 2004), la 18 ani şi 237 de zile, şi de Michael Owen (care a marcat împotriva României, la Euro 2000), la 20 de ani şi 189 de zile.

Dominare pe final pentru Serbia, fără rezultat

După o repriză extrem de slabă, sârbii au echilibrat partida, au început să se apropie de poarta britanicilor, dar fără rezultat. Lipsa de inspiraţie din echipa țării vecine s-a văzut şi în minutul 65, când Tadic l-a lansat în careu pe Jovic, dar acesta a ezitat şi nu a putut prelua în faţa lui Pickford. Anglia, finalista ediţiei trecute, putea tranşa soarta meciului în min. 77, când Bowen a centrat la colţul lung, Kane a reluat cu capul, dar portarul Rajkovic a avut un reflex şi a respins în transversală.

Serbia a dominat finalul partidei şi şi-a creat câteva ocazii bune, însă nu a reuşit să fructifice. Vlahovic (82) a şutat din afara careului, la o minge pe care tot el a recuperat-o, însă Pickford a respins peste poartă. Pickford l-a egalat pe legendarul Peter Shilton şi cei doi deţin recordul de meciuri la turnee finale (20). Birmancevic (83) a şutat din marginea careului, însă vârful Kane a respins din faţa porţii lui Pickford.

Primul meci al Serbiei la Euro

La una din ultimele şanse ale echipei antrenate de Dragan Stojkovic, Sergej Milinkovic-Savic (89) a şutat de la 25 de metri, însă mult pe lângă poartă. Pentru Serbia a fost primul meci la Euro, la 24 de ani după ce Iugoslavia (Serbia şi Muntenegru) atingea sferturile de finală în competiţia continentală.

În meciul de la Gelsenkirchen, românul Cătălin Popa a fost arbitru asistent video. În cealaltă partidă a grupei C de la Euro 2024, Danemarca şi Slovenia au terminat la egalitate, 1-1. Următoarele partide vor avea loc pe 20 iunie, Slovenia - Serbia (Munchen, 16.00) şi Danemarca - Anglia (Frankfurt, 19.00).

Serbia - Anglia 0-1 (0-1)

A marcat: Jude Bellingham (13).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii