Jucătoarea română care a câștigat Roland Garros și a devenit chirurg la Floreasca a ajuns în The Sun

Jucătoarea română care a câștigat Roland Garros și a devenit chirurg la Floreasca a ajuns în The Sun

Ioana Ducu a câștigat Roland Garros la nivel de junioare, în urmă cu 10 ani, dar cariera sa a luat-o pe altă turnură. Din cauza accidentărilor, ea s-a lăsat de sport și lucrează în prezent ca medic chirurg la Spitalul Floreasca din București.

Ioana Ducu a lăsat sportul și a devenit medic chirurg. Foto Facebook

Ioana Ducu a lăsat sportul și a devenit medic chirurg. Foto Facebook

În vârstă de 28 de ani, fosta jucătoare de tenis era o speranță a sportului românesc în urmă cu 10 ani, în vremea în care Simona Halep își începuse urcușul spre vârful ierarhiei WTA. Ioana a intrat în clasamentul mondial în 2013, iar un an mai târziu a reușit cea mai mare performanță din scurta sa carieră: ea a cucerit Roland Garros la junioare, la dublu, alături de Ioana Loredana Roșca. Chiar în ziua în care Simona Halep pierdea în ultimul act în fața Mariei Șarapova în turneul de Mare Șlem de la Paris!

Ioana Ducu ajunsese pe locul 736 WTA

Tot în 2014, Ioana Ducu a câștigat și primul turneu ITF, tot la dublu, după ce s-a impus împreună cu partenera Eden Silva la Sharm El Sheikh, în Egipt. Încă două finale în circuitul ITF au urcat-o pe poziția 736 în clasamentul WTA, la 18 ani. Însă accidentările multiple pe care le-a suferit la o vârstă fragedă au determinat-o să renunțe la tenis în anul 2017, când s-a înscris la Facultatea de Medicină, pe care a absolvit-o cu succes și a ajuns medic chirurg la Spitalul Floreasca.

Povestea ei a fost reluată și de jurnaliștii englezi de la publicația The Sun, care i-au dedicat un material amplu: ”Sunt o fostă vedetă a tenisului care a ajuns în finală la Roland Garros, dar am renunțat pentru a deveni chirurg”, titrează britanicii, într-un articol publicat în urmă cu câteva zile.

Ioana Ducu, în timpul ”antrenamentelor” în calitate de medic chirurg. Foto Facebook

Ioana Ducu, în timpul ”antrenamentelor” în calitate de medic chirurg. Foto Facebook

”O fostă vedetă a tenisului care a visat să devină următoarea Simona Halep este acum chirurg. Ioana Ducu a câștigat o dată Openul Franței la nivel de juniori. A impresionat când era tânără, dar a renunțat la tenis la o vârstă fragedă. Accidentările i-au dat bătăi de cap de-a lungul carierei, așa că nu a fost niciodată în postura de a-și atinge potențialul. Astfel, în 2017 a renunțat la sport, după mai multe probleme medicale la umăr, dintre care una a necesitat o intervenție chirurgicală de 7 ore.

Spera să-i calce pe urme Simonei Halep

Acum, Ducu e pregătită să fie la celălalt capăt al cuțitului, fiind rezidentă la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. Românca lucrează la Departamentul de Ortopedie și Traumatologie și se pare că își propune să se concentreze pe artroscopie și traumatologie sportivă”, au scris cei de la The Sun.

Ioana Ducu, pe vremea când spera să ajungă o stea a tenisului. Foto Arhivă personală

Ioana Ducu, pe vremea când spera să ajungă o stea a tenisului. Foto Arhivă personală

Jurnaliștii britanici publică și o declarație a Ioanei Ducu din vremea când aceasta spera să-i calce pe urme idolului său: ”Simona Halep este sportiva mea preferată. O urmăresc de fiecare dată când am ocazia și încerc să împrumut cât mai multe de la ea. Îmi place tehnica ei, ne asemănăm în multe privințe. Sper ca la un moment dat să pot atinge și performanțele ei. Este nevoie de multă muncă, dar sper să pot ajunge cât mai departe”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 România, surprinzător pas tehnologic militar

2 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola

3 S-a furat mireasa. Din cavou...

4 Ucraina prezintă în premieră sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

5 Scandal uriaș în țara vecină! / „Guvernul Orban ar preda Ungaria rușilor fără luptă”