Jordan Chiles, distrusă: imagini cu prima ei apariție la televiziunea americană după Jocurile Olimpice

Jordan Chiles, distrusă: imagini cu prima ei apariție la televiziunea americană după Jocurile Olimpice

O medalie olimpică pierdută a traumatizat-o pe Jordan Chiles (23 de ani). În SUA, aceasta a fost copleșită de lacrimi, în prima ei apariție televizată de după JO 2024. Gimnasta de culoare a vorbit cu vocea tremurând la un eveniment Forbes dedicat femeilor.

Jordan Chiles. FOTO: Arhiva Adevărul

Jordan Chiles. FOTO: Arhiva Adevărul

Cel mai important lucru care mi s-a luat...“, și-a început Chiles discursul, după care a fost nevoită să-și lase capul jos. Copleșită de lacrimi, americanca a avut nevoie de câteva secunde pentru a se calma. „Mi s-a luat acea recunoștință. Nu doar cea sportivă, dar și cea pentru omul care sunt. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat nu e despre medalie. E vorba despre culoarea pielii mele. Am ajuns să-mi pierd pasiunea pentru sport, încă o dată, la fel ca în 2018. Atunci, am fost abuzată verbal și emoțional de un antrenor. Acum, am fost lăsat în beznă, pur și simplu“, a spus Chiles.

Aceasta a făcut apoi referire la celebra fotografie de după concursul olimpic la sol, cu trei sportive de culoare ajunse pe podium.

Am scris istorie și voi continua să fac istorie. Am obținut (n.r. – performanța olimpică) în mod cinstit. Am respectat regulamentul, antrenoarea mea a respectat regulamentul (n.r. – cu referire la timpul alocat pentru depunerea contestației). Am făcut totul ca la carte! Dar apoi mi s-a luat totul, am fost lăsată în beznă, iar toate astea în numele gimnasticii“, a adăugat sportiva de 23 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

5 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”