Jordan Chiles, devastată după ce TAS i-a dat medalia Anei Maria Bărbosu. Reacție de frustrare a americancei

Jordan Chiles, devastată după ce TAS i-a dat medalia Anei Maria Bărbosu. Reacție de frustrare a americancei

Jordan Chiles s-a arătat distrusă după ce TAS i-a redat medalia de bronz Anei Bărbosu în finala de la sol la Jocurile Olimpice. Americanca a anunțat că va dispărea din mediul online pentru o perioadă, pentru a-și proteja sănătatea mintală.

Jordan Chiles și Simone Biles, fericite după acceptarea contestației. Foto Getty images

Jordan Chiles și Simone Biles, fericite după acceptarea contestației. Foto Getty images

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca Ana Maria Bărbosu să primească bronzul la sol , la Jocurile Olimpice, după contestația depusă de Federația Română de Gimnastică. Decizia TAS este definitivă și irevocabilă, astfel că americanii nu mai pot face apel. Acum rămâne ca Federația Internațională de Gimnastică să urmeze procedura dictată de TAS și să-i acorde Anei Maria Bărbosu medalia de bronz pentru exercițiul de la sol.

Jordan Chiles a făcut contestație prea târziu

Motivul pentru care Jordan Chiles a fost retrogradată a fost faptul că oficialii din SUA au depus contestația la mai mult de un minut după încheierea concursului, termenul limită permis de regulament. Nota de 13,666 a fost reinstalată în dreptul americanei, iar Ana Bărbosu, cu 13.700 a urcat pe poziția a 3-a.

„Îmi iau acest timp și ies de pe rețelele sociale pentru sănătatea mea mintală. Mulțumesc”, a anunțat Jordan Chiles pe contul personal de Instagram, după aflarea deciziei. Ea a fost susținută de USA Gymnastics, care a apreciat că Jordan a fost supusă unor atacuri extrem de dureroase: „Suntem devastaţi de hotărârea TAS, privind exerciţiul la sol. Contestaţia la scorul pentru dificultate (D) al exerciţiului lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credinţă şi, am crezut, că în conformitate cu regulile FIG, pentru a asigura punctaj precis.

Pe tot parcursul apelului, Jordan a fost supusă unor atacuri consistente, complet fără temei şi extrem de dureroase pe reţele de socializare. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm atacurile şi pe cei care le angajează, le susţin sau le instigă”, a fost comunicatul Forului naţional de gimnastică SUA și al Comitetul Olimpic şi Paralimpic SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…