Jonathan Tetelman, unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, este căsătorit cu o româncă VIDEO

Jonathan Tetelman, unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, este căsătorit cu o româncă VIDEO

Considerat unul dintre cei mai mari tenori ai planetei, americanul Jonathan Tetelman (35 de ani), este căsătorit de o lună cu o româncă. Nunta a avut loc în Statele Unite la începutul lui iulie 2024, iar cei doi au împreună o fetiță în vârstă de doi ani și șase luni.

Jonathan Tetelman și soția sa Andreea FOTO Facebook

Jonathan Tetelman și soția sa Andreea FOTO Facebook

Andreea Gheorghe este aleasa inimii lui Jonathan Tetelman, iar cei doi sunt împreună de câțiva ani.

”Soția celebrului tenor este originară din județul Argeș, iar cei doi s-au căsătorit în vara acestui an în America. Pe 30 ianuarie 2025, Jonathan Tetelman va susține un concert extraordinar la Filarmonica Pitești”, a declarat pentru ”Adevărul” Gabriel Niță, managerul Filarmonicii Pitești.

”Adevărul” a aflat că soția româncă a lui Jonathan Tetelman este originară din comuna argeșeană Băbana, aflată la câțiva kilometri de municipiul Pitești. Cei doi s-au căsătorit pe 7 iulie în localitatea New Hope din statul Pennsylvania.

Jonathan Tetelman a avut în 2022 un concert foarte apreciat la Opera Națională din București.

În vârstă de 35 de ani, Jonathan Tetelman este la ora actuală unul dintre cei mai apreciați tenori de pe glob. În stagiunea 2023-2024, Jonathan Tetelman a debutat și pe scena faimoasei Metropolitan Opera din New York, în rolul lui Ruggero în nemuritoarea ”La rondine”, a lui Puccini.

Tot pe scena Metropolitan Opera, Jonathan Tetelman a interpretat și rolul lui Pinkerton din celebra ”Madama Butterfly” de Puccini, produsă la Met de Anthony Minghella.

Prestigiosul cotidian american ”The New York Times” a spus despre Jonathan Tetelman că este ”un star total”.

Cunoscutul tenor american a avut până acum partituri importante pe mari scene ale lumii, de la Covent Garden, San Francisco Opera și Houston Grand Opera, până la Gran Teatre del Liceu, Deutsche Oper Berlin sau Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, pe această ultimă scenă fiind alături de marele Placido Domingo.

Jonathan Tetelman a concertat și alături de soprana Angela Gheorghiu la Bruxelles și Paris.

În 2022, apreciatul tenor și-a lansat primul său album la Deutsche Grammophon, album intitulat ”Arias”. Iar albumul de debut a avut mare succes. BBC Music Magazine a numit discul ”pur și simplu o senzație”, în timp ce The New Yorker l-a comparat pe Jonathan Tetelman cu regretatul Alfredo Kraus.

De la DJ la tenor

Absolvent al Manhattan School of Music, Jonathan Tetelman are o poveste de viață demnă de un film.

Originar din Chile, Jonathan Tetelman a fost adoptat de o familie de americani. Când avea 8 ani, vocea sa deosebită a atras atenția unui profesor local de muzică. Iar acel profesor i-a recomandat să aplice pentru Corul de băieți de la Princeton, unde Jonathan și-a început formarea ca și artist de muzică clasică.

Timp de patru ani, ca adolescent, Jonathan Tetelman a făcut parte dintr-o trupă rock. După aceea a revenit la marea sa pasiune, muzica clasică , redescoperindu-și voicea, de această dată ca bariton.

În timpul facultății și cu un viitor nesigur și multă presiune, Jonathan Tetelman a luat din nou o pauză, ajungând să lucreze timp de trei ani ca DJ într-un club din Manhattan.

Și în cei trei ani în care a fost DJ, Jonathan Tetelman a realizat cât de mult îi lipsesc opera și provocările de a învăța muzica și de a încarna un personaj.

Iar atunci s-a gândit: ”De ce mă mint singur? Dacă vreau să fiu un artist de operă, trebuie măcar să încerc”.

Iar Jonathan Tetelman a încercat, a revenit la marea sa pasiune, s-a reinventat ca tenor, și-a finalizat studiile și a început să aibă o carieră la vârf în lumea operei. O stea se năștea. O stea care continuă să strălucească în mod constant.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…