Johnny Depp revine în lumina reflectoarelor la Festivalul de la Cannes. Cum a fost primit de public

Johnny Depp revine în lumina reflectoarelor la Festivalul de la Cannes. Cum a fost primit de public

„Jeanne du Barry”, care marchează primul rol principal al lui Depp într-un film în ultimii trei ani, de când luptele juridice continue cu fosta soție Amber Heard i-au blocat cariera la Hollywood, a deschis cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.

Johnny Depp, la Festivaul de la Cannes  FOTO EFP

Johnny Depp, la Festivaul de la Cannes FOTO EFP

Actorul Johnny Depp a fost primit cu ovații pe covorul roșu la Cannes, acolo unde a avut loc festivalul de film. După ce a câștigat procesul pentru defîimare cu fosta lui soție, actorul era într-un proces de relansare a carierei sale.

Dacă afară, suporterii l-au ovaționat, în interiorul teatrului, unde majoritatea spectatorilor erau așezați cu mult înainte ca vedetele să se plimbe în fața presei și a fanilor, sosirea lui Depp a fost întâmpinată cu o tăcere de piatră. Cu toate acestea, când a intrat în Palais, publicul l-a ovaționat îndelung.

Depp rămâne o figură controversată, unele studiouri de la Hollywood fiind reticente în a lucra cu un actor care avea o viață personală atât de încâlcită și care își dezvoltase reputația de a se prezenta pe platourile de filmare nepregătit. Dar la Cannes, primirea a fost entuziastă. Fanii lui au spus pentru Variety că nu au acordat atenție procesului.

Festivalul de la Canns, Johnny Depp  FOTO EFP

Festivalul de la Canns, Johnny Depp FOTO EFP

Lui Depp i s-a alăturat regizoarea Maïwenn, care a fost în atenția publică în perioada premergătoare reuniunii. Cineasta franceză a recunoscut că a scuipat un jurnalist, a cărui publicație a relatat că mai multe femei l-au acuzat pe fostul ei soț, Luc Besson, de viol.

„Jeanne du Barry”, unul dintr filmele cele mai comentate

Inutil să mai spunem că „Jeanne du Barry” a fost unul dintre filmele despre care s-a vorbit cel mai mult la festivalul din acest an.

Printre alte filme de mare succes care vor fi prezentate pe Riviera Franceză s e numără „Killers of the Flower Moon”, epopeea polițistă a lui Martin Scorsese, „May December”, drama romantică a lui Todd Haynes, și „Asteroid City”, de Wes Anderson, o comedie cu accente deocheate în care joacă Scarlett Johansson, Tom Hanks și Jason Schwartzman.

Marți seară, președintele juriului de la Cannes, Ruben Östlund, a pășit pe covor alături de membrii juriului, printre care Brie Larson, Paul Dano și regizoarea filmului „Titane”, Julia Ducournau.

FEstivalul de la Cannes  FOTO Profimedia

FEstivalul de la Cannes FOTO Profimedia

Au fost prezenți și alți artiști de la Hollywood și vedete ale cinematografiei mondiale, în lumina soarelui și a flashurilor. Printre aceste nume s-au numărat Uma Thurman, care a strălucit într-o trenă roșie, lungă și vaporoasă, asortată cu covorul, precum și Mads Mikkelsen, prezent la premiera filmului „Indiana Jones și cadranul destinului”. Helen Mirren, înarmată cu un evantai de operă și cu părul albastru ca în „Jocurile foamei”, actorul chinez Gong Li și Elle Fanning, care a fost recent selectată pentru a juca alături de Timothée Chalamet în filmul biografic despre Bob Dylan al lui James Mangold.

Discurs despre istoricul festivalului

Chiara Mastroianni, actrița și fiica lui Catherine Deneuve și Marcello Mastroianni, a ajuns la ceremonie și a ținut un discurs despre geneza festivalului, care a fost creat în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a lupta împotriva fascismului galopant.

Cannes, a spus ea, a fost un „act de rezistență, fondat în septembrie 1939, în ajunul unei tragedii... Rațiunea de a fi a acestui festival rămâne exaltarea libertății noastre. Libertatea de a îndrăzni, de a imagina și de a crea.”

Deasupra capului, o imagine a lui Catherine Deneuve a tronat la adunarea de cinefili și de vedete din cinematografie. Imaginea, o fotografie din filmul „La Chamade” (1968), servește drept afiș al festivalului din acest an, precum și ca o reamintire a moștenirii de zeci de ani a Cannes-ului și a rolului central în evidențierea unei forme de artă care continuă să reziste în ciuda numeroaselor amenințări.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”