John McEnroe îi ia apărarea Simonei Halep, după ce Jannik Sinner a fost prins dopat și iertat

John McEnroe îi ia apărarea Simonei Halep, după ce Jannik Sinner a fost prins dopat și iertat

După ce Jannik Sinner, liderul mondial din tenisul masculin, a fost iertat de suspendare deși a fost prins dopat, lumea tenisului s-a revoltat. John McEnroe, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria tenisului masculin, acum analist TV, a vorbit deschis despre acest scandal și i-a luat apărarea sportivei noastre.

Simona Halep a fost umilită de ITIA, agenția care l-a ierat acum pe Sinner. Foto EPA EFE

Simona Halep a fost umilită de ITIA, agenția care l-a ierat acum pe Sinner. Foto EPA EFE

”În primul rând, cred că în ambele cazuri a durat procesul prea mult. Cu Sinner se pare că s-a întâmplat în martie, acum suntem în august. Pare că durează mult pentru toată lumea. Apoi, în cazul Simonei... Nu știu detalii despre niciun caz. Nu știu ce au găsit în cazul Simonei și al lui Jannik. Dar pot cu ușurință să înțeleg de ce ar fi supărată. Nu încape îndoială. Totul a durat câțiva ani și i-a năruit cariera.

Se pare că, pentru moment, nu va fi nicio suspendare pentru Sinner. Încă încerc să-mi dau seama ce se întâmplă. Nu sunt doctor, nu știu... Spun că s-a găsit o cantitate mică a acelei substanțe în organismul lui. Dar nu știu ce înseamnă mult”, a spus John McEnroe, conform gsp.ro.

Jannick Sinner, lider mondial dopat

”Cazul lui Sinner a fost cea mai mare surpriză a anului. A venit de nicăieri. Nu e ca și cum arată ca Hulk Hogan. Te întrebi cum s-a întâmplat. Pare o nebunie! Iar când jucătorul de pe locul 1 pățește asta e șocant. Nu știu ce se va întâmpla mai departe. Unii jucători vor fi mai înțelegători, alții poate vor fi supărați. Și nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă era alt jucător în locul lui”, a mai spus McEnroe.

John McEnroe, bulversat de cazul de dopaj al lui Jannik Sinner. Foto Facebook

John McEnroe, bulversat de cazul de dopaj al lui Jannik Sinner. Foto Facebook

Imediat după ce scandalul Jannik Sinner a explodat, Simona Halep, care nu a mai reușit să revină după coșmarul în care a fost implicată, a scris un mesaj pe rețelele sociale: ”Cine ți-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie față de tine, ci cu o pierdere față de el însuși”.

Jucătorii se revoltă după decizia ITIA

Ea a fost susținută de mai mulți jucători din circuitul ATP, care au criticat decizia ITIA pentru că a judecat cu dublă măsură cele două situații. Nick Kyrgios a scris pe rețeua X: "Ridicol, indiferent dacă este accidental sau nu. Eşti testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroid)... ar trebui să fii suspendat doi ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită."

La rândul său, canadianul Denis Shapovalov a reacţionat: "Nu îmi pot imagina ce simt acum ceilalţi jucători suspendaţi pentru o contaminare cu substanţe interzise". Iar francezul Lucas Pouille s-a întrebat "cum stau lucrurile cu jucătorii care au fost suspendaţi pentru că au lipsit de trei ori la un control antidoping şi nu au fost niciodată testaţi pozitiv?".

Sinner, contaminat în timpul unei ședințe de masaj

Agenția Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat marţi că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la aceste două controale antidoping.

Jannik Sinner, liderul din AATP, i-a convins ușor pe judecători de nevinovăția sa. Foto Facebook

Jannik Sinner, liderul din AATP, i-a convins ușor pe judecători de nevinovăția sa. Foto Facebook

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray pentru a trata o rană uşoară, apoi i-a făcut masaj sportivului, a indicat ITIA într-un comunicat. Însă decizia ITIA poate fi atacată cu apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia italiană antidoping (NADO Italia).

Suspendare de câteva zile și câteva puncte anulate

Sinner, care a câştigat luni turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, a declarat că tribunalul independent l-a exonerat în aprilie, după ce el a cooperat pe deplin cu ancheta ITIA. "Voi lăsa acum în urmă această perioadă dificilă şi profund nefericită", a afirmat el într-un comunicat. Potrivit lui, cantitatea de clostebol găsită în organismul său a fost mai mică de o miliardime de gram. Punctele ATP şi premiile obţinute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, în timpul căruia a fost testat pozitiv, au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping.

Sinner va juca bine-mersi la US Open, turneu care începe luni la Flushing Meadows, în timp ce Simona Hlep nu-și mai revine după scandal, ajungând pe poziția 1130 mondială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 „Mi-ați oferit, la prețul de 400.000 de euro, prilejul să-mi sfârșesc cursa vieții împăcat cu mine” / Gabriel Liiceanu, despre amenzile Consiliului Co…

3 E haos peste tot în Rusia / Deținuții au luat mai mulți ostatici într-o închisoare din Volgograd

4 VIDEO „Soldații invizibili” care au bătut rușii în Kursk? Putin vorbește de mercenari SUA

5 Noua eră / Instanța australiană se pronunță într-un caz istoric: Ce este o femeie?